Laboratoire

Rogério Bicudo

Woensdag 6 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Donderdag 7 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten
Vrijdag 8 November 2019 - 20:30 uur - € 18,00
bestel hier uw kaarten

Rogerio Bicudo – Laboratoire Artistique

Gitarist Rogério Bicudo is een zeer getalenteerde instrumentalist met een heel herkenbaar eigen geluid en een voorliefde voor directe expressiviteit en mooie melodieën. In deze Laboratoire Artistique presenteert hij twee van zijn meest recent projecten alsook een concert met bijzonder gasten die een ode aan zijn instrument is.   

Bicudo heeft gestudeerd bij Odair Assad later verhuisde hij naar Spanje om zijn klassiek gitaar studie te vervolgen aan het Conservatorium van Madrid. Naast andere muziekstijlen is Bicudo een begenadigd vertolker van de ‘Choro’ zijn bijzondere gitaarspel leent zich uitstekend voor dit muzikale genre waarbij klassieke elementen zich vermengen met prachtige melodielijnen en een polyritmiek die zo kenmerkend is voor Braziliaanse muziek.
U wordt uitgenodigd om een duik te nemen in de intimiteit van een uniek en zeer bijzondere muzikale universum!


6 november
Mare Nostrum Inclusive – Mediterranean Sounds (i.s.m. Stg. Marmoucha)

De muzikale formatie “Mediterranean Sounds” is een onderdeel van het project Mare Nostrum Inclusive van stichting Marmoucha en neemt je met mee op reis langs verschillende Portugese, Spaanse, Franse, Italiaanse, Noord-Afrikaanse en Midden Oosterse stijlen en genres. Er wordt een mix van traditionele en originele muziek en liederen met speciale nieuwe arrangementen in diverse talen ten gehore gebracht. 

Muzikanten: Rogério Bicudo | gitaar
Giuseppe Campisi | bas
Maripepa Contreras | hobo
Mohamed Ahaddaf | ûd
Avishai Darash | piano
Mark Nieuwenhuis | trompet
Francesco Bongiorno | percussie
Adil Chaou |: zang
Magali Datzira | zang
Jasper le Clercq | viool

7 november
Trio Curare – Samba em Prelúdio

Laura Polence: zang, piano
Magali Datzíra: contrabas, zang
Rogério Bicudo: gitaar, zang 

Swingend trio met geweldig zingende musici in een prachtig samenspel waarmee een eigen twist gegeven wordt aan de Braziliaanse samba en choro. 

Laura Polence is een zangeres en componist uit Letland, sinds 2007 gevestigd in Amsterdam. Haar muzikale achtergrond van Letse folkmuziek en 12 jaar Europese academische muziekstudies zijn de afgelopen jaren gefuseerd met een sterke interesse in moderne jazz, de populaire muziek van Brazilië en singer-songwriter-achtige compositie-ideeën.

Magali Datzira is een jonge, getalenteerde muzikant met een betoverende stem. Ze begon op 7-jarige leeftijd met contrabas spelen en later ontdekte ze de stem en het plezier van het zingen. Magali is opgegroeid met jazz, voornamelijk binnen de Sant Andreu Jazz Band uit Barcelona en heeft een speciale band met de muziek van Brazilië, specifieker de samba. Tijdens haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam ontmoette ze en begon ze te spelen met gitarist Rogério Bicudo. 

Trio Curare laat zich onder ander inspireren door drie grootheden van de Braziliaanse muziek, Chico Buarque, Cartola en Nelson Cavaquinho. 

8 november

Rogério Bicudo – solo gitaar & guests

Dynamisch en inspirerend concert waarin de veelzijdigheid van de akoestische gitaar door Rogério Bicudo meesterlijk wordt vertolkt met de swingende emotie en ritmische rijkdom van de Braziliaanse muzikale traditie. In de tweede deel van dit concert speelt Bicudo in kleine formaties met een paar bijzondere gastmuzikanten..

Quotes:
“De wijze waarop Bicudo de werken van landgenoot Heitor Villa-Lobos speelde bleek van een  ongekend niveau en zeldzame authenticiteit. Ook in werken van Pixinguinha, Nazareth, Pernambuco en Garoto toonde hij zich een meester in het vertolken van de typische Braziliaanse harmonie en ritmiek.”  (Stg Alhambra Klassieke Gitaar)

“Uit Amsterdam komt de ziel van de Braziliaanse Muziek”
(Ineke Holtwijk-Volkskrant)

“Braziliaanse Kamerjazz van de bovenste plank"
De gitarist, Rogerio Bicudo, opende het concert in zijn eentje. Zo kon hij de hele avond vol spelen. Door de innerlijke swing die uit zijn spannende muziek vloeide, moest je wel bewegen.
De muziek veerde en zweefde. wat een geluk dat er concerten als deze zijn.”
(Hessel Fluitman-Friesch Dagblad)