Laboratoire

Job Chajes | laboratorium

Woensdag 11 December 2019 - 20:30 uur - € 15,00
bestel hier uw kaarten
Donderdag 12 December 2019 - 20:30 uur - € 15,00
bestel hier uw kaarten
Vrijdag 13 December 2019 - 20:30 uur - € 15,00
bestel hier uw kaarten

JOB CHAJES | LABORATORIUM 

woensdag 11 december | Fingerspitzenklezmer

Job Chajes speelt al meer dan 25 jaar klezmer en balkanmuziek, voornamelijk met de wereldberoemde en zevenkoppige Amsterdam Klezmer Band. Voor dit laboratoire nodigt hij drie muziekvrienden uit, om het over een heel andere boeg te kunnen gooien. Chajes laat zich inspireren door grote klarinethelden uit de eerste helft van de negentiende eeuw, waaronder Naftule Brandwein en Dave Tarras.

De kwartetvorm geeft Chajes ruimte om zijn saxofoon eens flink binnenstebuiten te keren. Met drie fantastische begeleiders stevent hij af op een avontuur vol Oost-Europese en orientaalse klanken, gemixt met een goeie dosis jazz-invloeden.  

Altsaxofoon - Job Chajes
Akkordeon - HenkJan van Minnen
Contrabas - Jasper de Beer
Drums - Greg Smith

12 en 13 december | Job Chajes Sextet

Muziek op het kruispunt van jazz, kamermuziek en klezmer.

De bezetting van het Job Chajes sextet geeft hem de mogelijkheid om in vrijheid te denken. In de kern van zijn werken wisselt hij melodie af met repetitieve bewegingen en variëert hij tussen de verschillende genres die hij beheerst. Chajes zoekt in zijn stukken naar een narratief, het spanningsveld tussen vloeiende melodieën en dissonante antwoorden.

"Voor het schrijfproces ga ik bijna altijd eerst achter de piano zitten. Daar vergaar ik een groot deel van mijn thema's. Als ik ergens op stuit, schrijf ik het uit en ga er mee aan de haal.
Mijn melodieën zijn vaak herkenbaar waardoor je als luisteraar snel in een verbeeldende stemming komt. Andere passages zullen vervreemdend werken, zonder die vervreemding kan je ook nooit een mooie weg zoeken om weer thuis te komen."

Dit leidt tot een klinkende Job Chajes-compositie.

Job Chajes - alt-en baritonsaxofoon, contra alt klarinet
TBA - Viool
Saskia Meijs - altviool
Frank Jonas - gitaar
Felix Hildenbrand - contrabas
Greg Smith - drums