Op locatie

Op Locatie: Eef van Breen - Chapman for President!

De online kaartenverkoop is gestopt. Voor beide dagen zijn er nog kaarten te koop aan de kassa bij Casco Amsterdam.

sunday january 8th spoken language English

Chapman voor President is een filmische muziekvoorstelling die vertelt over de zielen die gedurende je leven aan je blijven kleven. Zielen die met je meereizen vanaf het moment dat je ze ontmoet. 

De hoofdpersoon neemt ons mee op de zoektocht naar de politiek vluchteling Chapman en maakt ons deelgenoot van zijn indrukken, ervaringen en overdenkingen. Een zoektocht die zich zowel in de realiteit als in zijn gedachtewereld afspeelt. Een plotselinge vliegtuigramp brengt hem dichtbij de chaos en desoriëntatie die zich tegelijkertijd in het land van Chapman afspeelt en zet in een klap de wereld van de hoofdpersoon op zijn kop.

De luisteraar ervaart deze ‘speel-film-zonder-beeld’ op zijn eigen manier. Met de ogen open, of dicht. Begeleid door de prachtige en meeslepende muziek van de Eef van Breen Group, en met gesproken teksten van Anne Vegter ( Dichter des Vaderlands) en Ko van den Bosch. 

De pers over Eef van Breen:
‘De fantasie van Eef van Breen is grenzeloos en dat wil hij graag delen. Doe je koptelefoon op en zweef met ogen dicht over groene, bergachtige landschappen. Omringd door fijne mensen bezoek je het circus en beland je even later alleen in een akelig sprookjesbos. Nooit bruut, altijd met een kinderlijke verbeeldingskracht, raak je uit je comfortzone, doordat de vele beelden zich mengen met alledaagse geluiden en andersom.’ – de Volkskrant

‘Op natuurlijke wijze verweeft hij in zijn jazz zowel kamermuziek als theaterklanken.’ -Amanda Kuyper, NRC Handelsblad

Eef van Breen is ook de componist van de met vele sterren bekroonde toneelproductie Borgen.

Kijk hier voor meer informatie over Eef van Breen: 
eefvanbreengroup.com

Chapman for President is een coproductie met het Noord Nederlands Toneel, in Amsterdam in samenwerking met Theater de Roode Bioscoop en Eye Filmmuseum Amsterdam. De voorstelling speelt in Casco Amsterdam (Amsterdam Noord). Eye Amsterdam vertoont voorafgaande aan de voorstelling een film (wordt later bekend gemaakt).

Kijk hier voor meer informatie over de locatie Casco Amsterdam:
cascoamsterdam.nl

Routebeschrijving Casco Amsterdam

De online kaartenverkoop is gestopt. De kaarten zijn nu voor beide dagen te koop aan de kassa bij Casco Amsterdam.

Op locatie

MEER Op locatie