Roode Zondagen

UITGESTELD | Red Limo Quartet

Red Limo Quartet bestaat 15 jaar en dat willen ze natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In oktober 2005 kwamen Sietse van Gorkom, Camilla van der Kooij, Rani Kumar en Jonas Pap voor het eerst bij elkaar voor een project van het Rotterdams Conservatorium in het teken van de muziek van Antônio Carlos Jobim. En daar bleef het niet bij: Het kwartet kwam met een eigen programma waar zij jarenlang eigen concerten mee gaven. Een debuutalbum was in de maak...
 
Maar toen nam hun bestaan ineens een heel andere wending. Van 2008 tot 2016 maakte het kwartet deel uit van The Kyteman Orchestra en tourde in binnen- en buitenland langs de grote zalen en festivals. Ze vormden de band rondom Janne Schra, van Thé Lau en van Wende Snijders en sinds 2017 zijn de Limo’s het vaste strijkkwartet rondom Eddie Vedder, de zanger van de legendarische rockband Pearl Jam. Deze Amerikaanse rockster nam het kwartet in 2017 en 2019 mee op zijn tour door Europa met als afsluiter een dubbel concert met The Who in het Wembley Stadium in Londen.
 
Maar nu ligt er dan toch dat langverwachte ‘debuutalbum’ op de plank. Oktober 2020, 15 jaar na hun eerste ontmoeting, nog steeds in dezelfde oorspronkelijke bezetting. Eigen muziek en muziek van bevriende componisten, eigen arrangementen en van anderen die de speciale Red Limo speelstijl het beste kennen. Meeslepende muziek, stuwend, schurend en groovend, daar waar de lijn tussen klassiek, pop, rock en jazz het dunst is.
 
Red Limo Quartet
Sietse van Gorkom
Camilla van der Kooij
Rani Kumar, altviool
Jonas Pap, cello