Roode Zondagen

Margriet Sjoerdsma & Martin Fondse

Zondag 14 April 2019 - 16:00 uur - € 20,00
bestel hier uw kaarten

Margriet Sjoerdsma & Martin Fondse

Dit concert bundelen de veelzijdige ODELION (a.k.a. Margriet Sjoerdsma) & alleskunner Martin Fondse voor het eerst hun krachten. Een spannende combinatie waarin de sierlijke melodieën en lenige stem van ODELION als vanzelfsprekend samengaan met de rijke harmonieën en humor van Martin Fondse.

ODELION’s debuutalbum wordt in april 2019 gelanceerd en ze presenteert vanmiddag stukken van dit album. Ook presenteert ODELION vanmiddag officieel haar eerste videoclip van het stuk Forgiveness in samenwerking met regisseur Yani en de makers van CAPTCHA.

Het album schreef ze tijdens een soloverblijf van drie maanden in de adembenemende natuur en de oorverdovende stilte van Noorwegen. Geïnspireerd door artiesten als Tori Amos, Teitur en Ane Brun. Geproduceerd door Tobias Fröberg (Ane Brun).

Ook presenteren ODELION en Martin Fondse een aantal nieuwe stukken die ze samen hebben geschreven. Verwacht een intieme middag met bovenal prachtige liedjes. Van jazz, pop, klassiek tot folk.

Margriet won onlangs de prestigieuze Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst en Cabaret. Deze werd op 2 februari jl. met een Bronzen Leeuw verzilverd in het Schillertheater (vorige winnaars o.a. Lenny Kuhr en Herman van Veen).

De Telegraaf concludeerde: ‘Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.’**** De Stentor schreef: ‘Sjoerdsma is extravert, charmant en een beetje ondeugend.’****

Bekijk hier ODELION live: https://www.youtube.com/watch?v=rmQOGc6FIGM

Bekijk hier Martin Fondse live: https://youtu.be/fjNPQRNObtY

Bezetting:

ODELION: zang, piano, gitaar, composities

Martin Fondse: piano, vibrandoneon, composities

Over ODELION:

De afgelopen 2 seizoenen veroverde Margriet Nederland met A Tribute to Eva Cassidy. Meer dan 80 keer speelde ze met dit project in uitverkochte zalen. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door het North Sea Jazz Festival en een afgeladen Concertgebouw. De Telegraaf concludeerde: ‘Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.’**** De Stentor schreef: ‘Sjoerdsma is extravert, charmant en een beetje ondeugend.’****

Nu keert ze terug naar haar eerste liefde: eigen liedjes maken. De liedjes kwamen tot leven in Odelien, een huisje in Noorwegen, ver weg van de waan van alledag: de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Ze zat er 3 maanden lang, in haar eentje. Odelien staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is en de stilte oorverdovend. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering. De naam ODELION is geïnspireerd op dat kleine huisje dat voor zoveel inspiratie zorgde.