Roode Zondagen

Esther van Hees | Gelukkig zijn

Zondag 8 December 2019 - 16:00 uur - € 20,00
bestel hier uw kaarten

“Gelukkig zijn, gelukkig zijn.,, daarvoor wil ik alles geven. Weg wat teveel is, geen stress aan mijn lijf, gelukkig zijn.”  (Raymond van het Groenewoud)

Geluk betekent voor Vlaamse zangeres Esther Van Hees het eindeloos meezingen met de muziek die ze als kind ontdekte in de cd collectie van haar ouders. Nummers als "Sammie" van Ramses Shaffy, "Rozane" van Wim de Craene, "Twee Meisjes" van Raymond van het Groenewoud, ....en nog meer van dit soort prachtige klassiekers vormen het repertoire van het album "Gelukkig zijn", vernoemd naar het gelijknamige nummer van Raymond van het Groenewoud wat ook op het album staat.

Met dit album brengt Esther een ode aan haar favoriete Nederlandstalige muziek. Lyrische pianist Jeroen van Vliet en fantastische saxofonist Miguel Boelens, beide topmuzikanten uit de Nederlandse jazzscene, vormen haar absolute droomband. De drie muzikanten zoeken samen de vrijheid van de jazz op binnen deze muziek met nieuwe arrangementen zonder de essentie van het origineel daarin te verliezen. Het album komt uit op 16 november 2019.

zang - Esther Van Hees
piano - Jeroen van Vliet
saxofoon - Miguel Boelens