Theater De Roode Bioscoop
ANNE MARIE | INSIDE
ANNE MARIE | INSIDE

ANNE MARIE | INSIDE

Op 19 september, een week na de release van haar debuutalbum Inside, was Anne Marie te gast bij 'Co Live' op NPO Radio2 Soul & Jazz. Presentator Co de Kloet noemde Inside een geweldige CD en een mooie productie met een eigen sound.

Het album Inside bestaat uit 11 eigen composities van Anne Marie. Het zijn persoonlijke verhalen met herkenbare thema’s zoals de zoektocht naar de stem van het hart (Inside), het verloren gevoel van de introvert op een feestje (Party Girl) en het altijd maar weer moeten praten (Without Words).

Ook heeft Anne Marie zich laten inspireren door de levens van vrouwen zoals schrijfster Virginia Woolf (Virginia), zangeres Amy Winehouse (Stronger than You) en haar eigen Zeeuwse moeder, wiens herinneringen aan de watersnoodramp van 1953 verwerkt zijn in The Sea.

Donderdag 11 nov. 2021 - 20:00 uur - € 15,00

In de muziek op Inside hoor je een weerklank van jaren ’70 popsongs met zangkoortjes, rijke jazz-akkoorden en soms onverwachte wendingen. Op Anne Maries piano liggen niet voor niets muziekboeken van Carole King en Burt Bacharach.

Anne Marie treedt op met de Engelse songwriter en muzikaal multitalent Luke Nyman, die het album Inside produceerde en uitbracht onder het door hem opgerichte label Chocolate Box Records.

Meer info en muziekfragmenten van Inside: https://annemariemusic.nl/

foto Annemarie: Annemieke Tetteroo
foto Luke: ©LukeNyman ©DelphineBedel