Theater De Roode Bioscoop
Barbara Schilthuis
Blinkfotografie

Barbara Schilthuis

Barbara Schilthuis | Liedjes en Poëzie op muziek

Vrijdag 18 nov. 2022 - 20:00 uur - € 16,00

Barbara Schilthuis brengt een poëtisch programma met eigen Liedjes en Poëzie op muziek. De voorstelling gaat over hoe een individu zich een weg probeert te banen door de moderne welvaartsmaatschappij. De dynamiek van de stad heeft een grote aantrekkingskracht, maar de natuur is nodig om je gedachten te ordenen. Hoe blijf je in contact met je eigen stem in het doolhof van de digitale wereld? Misschien biedt de liefde uitkomst. Deze zoektocht vormt de basis voor muzikale verhalen, die soms melancholisch zijn, maar vaker lichtvoetig en speels.

Bij het componeren van de muziek laat Barbara zich onder andere inspireren door de blues, popballads en geïmproviseerde muziek. Zo nu en dan maakt ze een uitstapje naar rap, waarbij een stevig ritme de basis vormt bij een gesproken tekst.

In de jaren tachtig en negentig trad Barbara op als cabaretière. Ze maakte deel uit van het cabaretduo O’Romeo, dat in 1986 in de finale van het Leids Cabaret Festival stond. Ze heeft ook een solovoorstelling gespeeld. Nu treedt ze naar buiten met een vernieuwd programma, met zowel Nederlands als Engels repertoire.

Gitarist Simon Swinkels begeleidt een aantal nummers tijdens de voorstelling. Simon studeerde onder andere jazzgitaar aan DJAM Amsterdam.

Zang en piano: Barbara Schilthuis

Gitaar: Simon Swinkels

Tekst en muziek: Barbara Schilthuis

Gitaararrangementen: Jeroen Bohan en Simon Swinkels