Theater De Roode Bioscoop
Klinkende Kosmos & Conjunto Papa Upa | Roode Bioscoop Sessies Live

Klinkende Kosmos & Conjunto Papa Upa | Roode Bioscoop Sessies Live

ROODE BIOSCOOP SESSIES | LIVE (en iedereen die een plant meeneemt mag gratis naar binnen)

van 14 oktober t/m 2 november is de Roode Bioscoop een filmset vol met planten en muzikanten. Er worden opnames gemaakt met live publiek. En u leest het goed: als u een plant (in een pot) meeneemt, mag u gratis naar binnen. Die plant wordt dan onderdeel van de filmset. Laat u uw planten liever thuis? Dan betaalt u gewoon 8 euro voor een kaartje.

asc logo klein

De Roode Bioscoop Sessies zijn mogelijk gemaakt door Amarte Studio Concerts


Zondag 17 okt. 2021 - 20:00 uur - € 8,00

KLINKENDE KOSMOS

De kern van Klinkende Kosmos is de verbinding tussen poëzie en muziek. Op uiteenlopende manieren worden de beide kunstuitingen nader tot elkaar gebracht, balancerend op de raakvlakken tussen de twee. De composities zijn volledig gebaseerd op gedichten, die live zullen worden gereciteerd. Door de harmonie met de voordracht, hebben deze stukken de potentie de luisteraar mee te trekken in de gedichten zelf. Zo komen tekst en muziek tot leven in één ervaring die meeslepender is dan de som der delen.

De dichteres Willemijn van den Geest tracht in haar werk via taal een verbinding te maken tussen binnenwereld en buitenwereld. Daarbij schuwt zij zowel het personifiëren van die buitenwereld als het abstraheren van de binnenwereld niet. Zo wisselen humor en ernst elkaar in deze zoektocht af. De kosmos, het dierenrijk en vrijheid: Ontdek hoe deze onderwerpen samenkomen in een concert vol taal en muziek.

Klinkende

CONJUNTO PAPA UPA

Het Amsterdamse Conjunto Papa Upa creëert een geheel eigen geluid: gruizig, stuwende, psychedelische dance die doorspekt is van salsa, afro-latin en Caribische ritmes. Het lo-fi gitaargeluid, de psychedelische orgeltjes, de vervormde vocalen en de manier van uitversterken doen qua gevoel sterk denken aan de experimentele jaren zeventig. Het resultaat lijkt een soort rauwe latin surf-garage die niet alleen refereert aan cumbia en salsa, maar ook aan Angolese en andere Afrikaanse muziek.