Theater De Roode Bioscoop

DE ROODE LOOPER 5 | SUZANNE RAES | Hart van de Democratie

Onze eigen mini-IDFA. U kunt er weer live bij zijn! Unieke filmavonden met heerlijk eten van Theatercafé Spinoza.

De Roode Looper aflevering 5: Suzanne Raes | Hart van de democratie

Programma:

18.00 uur Inloop, zaal open
18.30 uur Vegetarisch filmdiner (in het thema van de film), verzorgd door Theatercafé Spinoza
19.00 uur Documentaire | Hart van de Democratie
20.00 uur Pauze
20.15 uur Nagesprek met de regisseur met alle gelegenheid voor vragen uit de zaal
21.00 uur Pauze
21.15 uur Visueel dessert (korte verrassingsfilm, uitgekozen door de regisseur)
21.30 uur Napraten met de regisseur en de andere bezoekers bij de bar

Hart van de democratie
In het gebouw waar onze democratie dagelijks uitgeoefend wordt, is achter de prachtige wandtapijten het verval zichtbaar. Renovatie is dan ook meer dan nodig, geldt dit ook voor onze democratie?In deze documentaire onderzoeken regisseurs Suzanne Raes en Liesbeth Witteman de omstreden kloof tussen burger en politiek. De journalistieke hoofdpersonen, de ervaren Kees Boonman en de nieuwe politiek verslaggever Charlotte Nijs, bewegen zich op eigen wijze door het gebouw. Ook kun je als kijker door hun ogen naar de actualiteit kijken, wat boeiende verschillen oplevert.Op speelse wijze analyseren Raes en Witteman de waan van de dag en ze laten zien op welke manier de politiek en de media met elkaar verstrengeld zijn. Het resultaat is een film, waarin zowel kritisch als met mededogen het gevecht op de belangrijkste vierkante kilometer van Nederland gedurende een jaar wordt vastgelegd.

Suzanne Raes werkt sinds ruim dertig jaar als onafhankelijk documentairemaker van gelaagde en toegankelijke films. Ondanks haar liefde voor zeer verschillende onderwerpen, genres en vormen, kenmerkt haar werk zich door een lange adem en aandacht waardoor in sterke vertellingen hoofdpersonen tot bloei kunnen komen. Ze maakte onder meer films over haar illegale schoonmaakster, Boudewijn de Groot, Japans porselein, de Olympische zwemploeg en Jochem Myjer.

Naast haar eigen werk is ze verbonden aan makerscollectief Docmakers en begeleidt ze beginnende regisseurs bij het realiseren van hun droom.

Suzanne Raes
Meer De Roode Looper | Documentaires