Theater De Roode Bioscoop
DE ROODE LOOPER 8 | Marco, de weg terug

DE ROODE LOOPER 8 | Marco, de weg terug

DE ROODE LOOPER 8 | Marco, de weg terug | Denise Janzée

Onze eigen mini-IDFA. U kunt er weer live bij zijn! Unieke filmavonden inclusief heerlijk eten van Theatercafé Spinoza.

Programma:

18.30 uur Deuren open
18.45 uur Vegetarisch filmmaaltijd (in het thema van de film), verzorgd door Theatercafé Spinoza
19.15 uur Vertoning documentaire 20.45 uur Pauze
21.00 uur Nagesprek met de regisseur met alle gelegenheid voor vragen uit de zaal
20.45 uur Napraten met de regisseur en de andere bezoekers bij de bar

Maandag 28 mrt. 2022 - 18:30 uur - € 20,00

Marco, de weg terug

Iedereen kende Marco Bakker als geliefde operetteprins. Tot dat fatale ongeluk in 1997. Alles veranderde. Hoe moet je als mens verder? In dit intieme portret zien we hoe het Marco de afgelopen jaren privé en professioneel vergaan is en hoe de nasleep van het ongeluk zijn tol geëist heeft.

Als gevolg van de imagoschade die hij opliep, droogden Marco's opdrachten lange tijd op. Noodgedwongen verlieten hij en zijn vrouw Willeke van Ammelrooy het landgoed waar ze in hun welvarende tijd woonden en verhuisden een aantal keren. Tot ze uiteindelijk in hun huidige, eenvoudige twee-onder-een-kapwoning in Marco's geboortestad Beverwijk belandden.

Ondertussen zijn er tegenwoordig weer lichtpuntjes. In de documentaire zien we Marco onder meer optreden in Indonesië met zijn vrienden en collega's Henk Poort en Ernst Daniël Smid - met wie hij al vele jaren het trio De 3 Baritons vormt. Poort en Smid laten hun licht schijnen over Marco als mens en over de gebeurtenissen die zo'n ingrijpende invloed op zijn leven hebben gehad.

Denise Janzée

Denise Janzée (Rotterdam, 1966) is een Nederlands filmproducent en documentairemaker. Ze volgde een opleiding aan de Nederlandse Filmacademie. Inmiddels heeft ze al vele films en producties op haar naam staan.

Denise Janzée

Denise wilde de film over Marco Bakker (haar stiefvader) maken omdat: " Ik wilde de impact laten zien van het fatale ongeluk op het leven van Marco. En hoe hard hij heeft gewerkt om weer terug te komen. Zijn naam was enorm besmet. Zo werd hij niet meer gevraagd om Bach's Mattheus Passion te zingen, terwijl hij dat al honderden keren had gedaan. Dat heeft hem veel pijn gedaan. Ik wilde laten zien hoe Marco écht is. Het is een film met een lach en een traan geworden.