Theater De Roode Bioscoop
DE ROODE REMISE
De Roode Tafel tijdens her Roode Pleinfestijn

DE ROODE REMISE

De Roode Bioscoop organiseert regelmatig optredens in de Roode Remise en op het terras.
Salon Accordeon, de Roode tafel en het Papieren theater zijn terugkerende gratis toegankelijke evenementen

DE ROODE TAFEL
U zult het gaan merken… De Roode Tafel wordt de leukste literaire tafel van Amsterdam omdat ze het middelpunt beloofd te worden van de Roode Remise in de Winter, van het buitenterras op het Haarlemmerplein in de zomer voor de Roode Bioscoop en de Roode Remise en van tal literaire evenementen in Amsterdam. De Roode Tafel is er namelijk voor schrijvers, dichters, verhalenvertellers en eigenzinnige sprekers. En iedereen spreekt staand op de Tafel. De beste verhalen, gedichten of voordrachten worden op papier in een koperen buisje aan de zijkant in de balken van de Tafel geslagen. Zo krijgt de Tafel haar eigen bibliotheek. De beste werken worden in een boekwerk opengenomen en reizen met de Tafel mee.

SALON ACCORDEON
2 x in de maand op dinsdag

Een muzikale avond vol warmte en gezelligheid in ere van het geweldige buikorgel de Accordeon met elke keer een wisselende muzikant en zijn eigen repertoire.Van liederen uit de Jordaan tot Franse Chansons tot Italiaanse Tarantella en ga zo maar door..
Geïnspireerd op de avond kookt de chef een plat Accordeon voor 15,-

Salon Accordeon

PAPIEREN THEATER

Iets wat al honderden jaren bestaat wordt opnieuw uitgevonden. Op zondagochtend kunnen uitgeslapen ouders met hun kleine kinderen tot 6/7 jaar samen een voorstelling maken voor het prachtige Papieren Theater in de Roode Remise. Hoe dat gaat…? Oma of mama lezen het lieveling ’s verhaal van een kind voor en bedenken ongeveer 8 scene die ter plekke met behulp van ook opa’s en pappa’s door de kinderen worden getekend, geschilderd of in elkaar geplakt. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie, ontstaat er zo een echte voorstelling die in het kleine theater vertoond kan worden. Het verhaal wordt opnieuw verteld, een ouder wisselt de papieren tekening en de kinderen zien elkaars en hun eigen werk. En dat in bijna een uur tijd!! De beste voorstellingen worden uiteraard vaker vertoond….. veel plezier

Papieren Theater in de Roode Remise