Theater De Roode Bioscoop
De Straat | 11  & 12 februari

De Straat | 11 & 12 februari

Een hechte groep stadsgenoten vertelt je hoe de straat hen heeft gevormd en hoe zij nu in het leven staan. Verwacht een warm bad vol muziek, gedichten, theater en visuele performances door oprechte vertellers met het hart op de tong.

Ticketprijs 12,50 | korting: 7,50
Zaterdag 11 februari | 20:00 uur
Zondag 12 februari | 14:00 uur

Zaterdag 11 feb. 2023 - 20:00 uur - € 12,50
Zondag 12 feb. 2023 - 14:00 uur - € 12,50

De straat, een plaats voor iedereen. Voor de meesten onder ons is de straat de weg naar het werk, de auto, je huis of de taxi die je ophaalt in de nacht na een wild avontuur met je beste vrienden. Maar voor sommigen onder ons is de straat nog veel meer dan dat; een ontmoetingsplaats, een thuis, een toevluchtsoord, een docent. Deze voorstelling vertelt 12 verhalen van Amsterdammers die tegenwind hebben gehad in het leven op hun eigen wijzen delen wat zij in de stad en de wereld hebben meegemaakt; wat de straat voor hen betekent.

Het collectief van De Straat is ontstaan uit een samenwerking tussen Het Amsterdamse daklozenkoor de Straatklinkers, schrijverscollectief De Kantlijn, Stichting MetStem en De Protestantse Diaconie Amsterdam.

Quotes:
Gerda
: “Voor mij is de straat de blauwe lucht, het park, het groen, de vogels in de lucht en mensen op straat. Dat is voor mij de rust en de vrijheid.”
Gerard: De straat verlengt mijn ijsbeerruimte.”
Ada
: “We hebben zoveel levens gehad. Dat je over de tijd heen kunt stappen, in het hier en nu leven. Dat is natuurlijk mooi.”
Jean
: “’k geef je een stem die niet kan liegen | een hart wat open is en stil | niet weet hoe het moet bedriegen | omdat het niks bezitten wil.”
Lucien
: “Niemand kwam zonder geschiedenis en niemand gaat hier weg zonder verhaal. Als je naar buiten kijkt, zie je allemaal steentjes op de stoep. En je ziet een paar steentjes, die passen er niet in. Dat is de straat voor mij.”
Gesina
: “Ik mag graag observeren. En muziek proberen te spelen, kijken naar de reacties van de mensen, heerlijk als iedereen in goeie doen is. Dat doet mij heel veel. Dat wij mensen, met ons allen, ondanks de omstandigheden er toch iets van proberen te maken.”