Theater De Roode Bioscoop

DE ROODE LOOPER | EVEN VERGETEN | KIM SMEEKES

DE ROODE LOOPER | ELKE 2 WEKEN IN DE ROODE BIOSCOOP
documentaires, nagesprekken en eten.


Programma:
18.30 uur: Inloop, zaal open
18.45 uur: Vegetarisch filmdiner (in het thema van de film), verzorgd door Theatercafé Roode Remise
19.15 uur: Vertoning van de documentaire
Na de film: Q&A met regisseur met alle gelegenheid voor vragen uit de zaal.

toegang 20 euro | prijs is inclusief maaltijd

Maandag 11 dec. 2023 - 18:30 uur - € 20,00

Film: Even vergeten

In een verpleeghuis midden in de bossen van Beekbergen, leven 140 mensen met het syndroom van Korsakov, voor wie iedere dag met een uitgewist geheugen begint. Bewoners Kenny en Christina puzzelen een wereld van feit en verzinsels aan elkaar om uit te vinden wie ze waren en zijn. Hoe geef je mensen met een alcoholverslaving en de ziekte van Korsakov een gelukkig en gezond bestaan?

In de bossen van Beekbergen ligt verpleeghuis Markenhof.

De nietsvermoedende wandelaar zou denken dat het een vakantiepark is, maar het tegenovergestelde is waar. De vriendelijk ogende gebouwen bieden onderdak aan mannen en vrouwen, die allemaal in verschillende stadia van het geheugen-verwoestende korsakovsyndroom ronddwalen. Korsakov komt voor bij mensen die verslaafd zijn geweest aan alcohol en is een gevolg van een ernstig tekort aan vitamine B1. De ene patiënt kan niet veel meer dan voor zich uit staren, terwijl de ander op het eerste gezicht niks mankeert.

Korsakov maakt van patiënten eerlijke leugenaars die zelf het onderscheid niet meer kunnen maken tussen feit en fictie. Even vergeten volgt de ontwikkelingen van diverse bewoners in hun dagelijkse strijd met korsakov.

Regisseur: Kim Smeekes

Regisseur Kim Smeekes heeft een passie voor het vertellen van verhalen op de meest eerlijke en oprechte manier. Het is voor haar belangrijk om haar personages echt te leren kennen en dit te vertalen naar een film; dit is waarom ze filmmaker is geworden.

Ze heeft veel ervaring met het maken van documentaires en het belichten van onvertelde verhalen over de hele wereld. Voordat ze freelance regisseur werd, werkte ze tien jaar voor BNNVARA aan verschillende programma’s en documentaires. Shows als Je Zal Het Maar Zijn, 3 op Reis en Trippers brachten haar in contact met allerlei verhalen over de hele wereld.


Meer De Roode Looper | Documentaires inclusief maaltijd