Theater De Roode Bioscoop
Esther van Hees & Reindert Kragt | Blue Sands

Esther van Hees & Reindert Kragt | Blue Sands

Blue Sands bewijst dat je met een stem en een bas een sterke basis kunt creëren voor een lied waarbij het verhaal alle aandacht krijgt. Met ruimte voor stilte.

Vrijdag 13 aug. 2021 - 19:00 uur - € 20,00
Vrijdag 13 aug. 2021 - 20:30 uur - € 20,00

Belgische zangeres Esther Van Hees en Nederlandse bassist Reindert Kragt ontmoetten elkaar in 2013 tijdens hun jazz master studies aan het conservatorium van Amsterdam en spelen sindsdien samen in verschillende bezettingen. In maart 2020 ontstond het duo Blue Sands en in oktober 2020 kwam hun EP ' Flowers made of Clay' uit.

De sound van Blue Sands werd in recensies reeds omschreven als: eigenaardig, filmisch, dromerig, droevig en eigenzinnig.

Ter voorbereiding van hun eerste volledige album speelt Blue Sands een reeks concerten waarbij ze hun nieuwe materiaal laten horen en tijdens elk concert 1 nieuwe schets zullen laten horen. Ook zullen er eigen arrangementen langskomen van de muziek die hun inspireert.

Hun inspiratie? Disney songs, 90's grunge, jazz standards, klassieke muziek en nog veel meer.

"De vinyl-EP van deze ‘uitgeklede’ bezetting maakt een verpletterende indruk. Zó mooi kunnen één stem en één basgitaar dus klinken! De vier filmische tracks op Flowers Made of Clay bewijzen weer eens onomstotelijk: minder is meer. Maar dan moet dat wél gedaan worden door Blue Sands, een jazz duo met geheel eigen, eigenaardige en eigenzinnige muziek." - Fons Delemarre (Platomania)

"Blue Sands heeft bijzonder weinig middelen nodig om te boeien... De sound heeft regelmatig iets droevigs, maar ook iets dromerigs." - Ruud de Zwart