Theater De Roode Bioscoop
Festival Vive La Chanson 24, 25 en 26 november
Festival Vive La Chanson 24, 25 en 26 november
Festival Vive La Chanson 24, 25 en 26 november
Isabelle Renate la Poutré

Festival Vive La Chanson 24, 25 en 26 november

U kunt zich drie dagen onderdompelen in het Franse Chanson, want het Festival Vive La Chanson strijkt wederom neer in de Roode Bioscoop.

vrijdag 24 november | C’est ma vie - Caroline Rutten Trio
zaterdag 25 november Le Cinéma Rouge Chante! - Britta Maria en Kirsten Koch
Zondag 26 november Vive La Chanson! - Britta Maria & Maurits Fondse & Oleg Fateev

Vrijdag 24 nov. 2023 - 20:00 uur - € 18,00
Zaterdag 25 nov. 2023 - 20:00 uur - € 18,00
Zondag 26 nov. 2023 - 16:00 uur - € 18,00

vrijdag 24 november | 20.00 uur | Caroline Rutten Trio  - C’est ma vie

Zangeres Caroline Rutten brengt de mooiste Franse klassiekers op geheel eigen wijze tot leven. Laat je meevoeren op een muzikale reis waarop chansons van onder andere Aznavour, Brel en Piaf ten gehore worden gebracht. Daarnaast zullen enkele pareltjes van het Nederlandstalige luisterlied en vertalingen hiervan naar het Frans voorbijkomen. Aan de hand van de chansons in het programma ‘C’est ma vie’ verhaalt Caroline over de betekenis van deze muziek in haar leven.

Tijdens dit concert wordt Caroline begeleid door accordeonist Dirk Overbeek en pianist Hugo Filius, musici met wie ze al jaren met veel plezier het podium deelt.

In 2019 won Caroline Rutten de 35e editie van het Concours de la Chanson Alliance Française. Sindsdien vertolkt ze samen met haar band het chanson door heel Nederland en België. Daarnaast heeft ze afgelopen jaar onder andere getourd met The Legends en heeft ze het podium mogen delen met Willeke Alberti.

In november brengt Caroline haar debuut EP ‘C’est ma vie’ uit, waarin ze een brug slaat tussen het Franse chanson en het Nederlandstalige luisterlied.

https://www.youtube.com/watch?v=qTvwJ5Ma89o

www.carolinerutten.nl

___________________________________________________________________

zaterdag
25 november | 20.00 uur | Le Cinéma Rouge Chante!

Houd u ook zo van het Franse chanson en van zingen, dan is dit uw kans.
In dit concert nemen zangeres Britta Maria en pianiste Kirsten Koch u mee naar La Douce France en de lichtstad Parijs en haar prachtige chansons.
Gedurende de voorstelling zullen Britta Maria en Kirsten met u een aantal Franse chansons instuderen, in één-en meerstemmige arrangementen.Met Chansons van Brel, Gainsbourg/France Gall, Joe Dassin en Bourvil/Marie Laforêt
Ook vertellen ze u de verhalen achter de chansons en anekdotes over de Franse chansonniers.
Aan het einde zullen we de chansons nog éénmaal met en voor elkaar zingen en spelen!
C'est Magnifique!

___________________________________________________________________

Zondag 26 november | 16.00 uur | Vive La Chanson! - Britta Maria & Maurits Fondse & Oleg Fateev

Mede door het TV-programma Chansons! beleeft het Franse chanson in Nederland een nieuwe jeugd. Zangeres Britta Maria en pianist Maurits Fondse brengen al vele jaren, samen met accordeon-virtuoos Oleg Fateev het chanson naar de theaters met programma’s als Aznavour Mon Amour, Serge Gainsbourg Forever en Chansons van Schoonheid en Troost.
Vive la Chanson!
In het theaterconcert Vive la Chanson! spelen Britta Maria en Maurits Fondse ontroerende en opzwepende Franse Chansons van grote Franse zangers als Aznavour, Brel, Gréco, Gainsbourg, Reggiani, Barbara, Yves Montand, Piaf, Zaz, Julien Clerc, Pravi e.a.

Aangevuld met zelf geschreven Franse chansons en een enkele vertaling naar het Nederlands. Met Chansons die u meevoeren naar de lichtstad Parijs en die de Franse ziel blootleggen. Liederen vol weemoed, maar ook levensvreugde…. over het leven in al haar facetten, de liefde, de hoop maar ook de pijn en de teleurstelling.

___________________________________________________________________