Theater De Roode Bioscoop
Kom zijn Liefste | over Herman Gorter
Kom zijn Liefste | over Herman Gorter

Kom zijn Liefste | over Herman Gorter

Herman Gorter, de dichter van Mei ('Een nieuwe lente en een nieuw geluid...') had een bijzonder leven en maakte, zo durven we bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Zondag 06 feb. 2022 - 20:00 uur - € 20,00

Wij presenteren de nieuwe bloemlezing Een rood lied zingt er van Uitgeverij HetMoet en drie liederen van Antoine Oomen op teksten van Gorter, uitgegeven door Ascolta Music Publishing.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder en soundscape-artiesten Beggar Brahim (elektrische gitaar) en Jesse LaChiffre (klarinet) brengen nummers van de CD 'Herman Gorter - Verzen 1890', waarbij de gedichten uit de lyrische, experimentele, sensitivistische periode van deze classicus, dichter en socialist een unieke samenklank aangaan met Beggar Brahims klanklandschappen. Zij besluiten hun optreden met een voordracht met begeleidende muziek bij filmbeelden naar Gorters gedicht 'Mijn liefste was dood'.

Klassiek muziekduo Saskia de Man (sopraan) en Daan van de Velde (piano) brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter.

Verder unieke filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en de vertoning van onze videoclip naar Gorters ontroerende gedicht 'In de zwarte nacht is een mensch aangetreden'