Theater De Roode Bioscoop
Hanneke Rouw & Lineke Lever

Hanneke Rouw & Lineke Lever

Hanneke Rouw (cello) & Lineke Lever (piano)


Fauré, Elegy, Op.24

Brahms, Cello sonata No. 1, Op. 38 in E minor

Allegro non troppo

Allegretto quasi Menuetto


Grieg, Air (uit Holbergsuite, Op.40)

Rachmaninoff, Vocalise

Bruch, Kol Nidrei, Op.47

Saint-Saëns, Allegro Appassionato, Op.43

Offenbach, Les larmes de Jacqueline, Op. 76, No.2

Donderdag 29 sep. 2022 - 20:00 uur - € 16,00

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij RanVaron aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Nederlandse pianiste Anouk de Jong en de Russische pianiste Sofia Vasheruk. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.
www.hannekerouw.com

Pianiste Lineke Lever is een veelgevraagd kamermuziekspeelster. Zij studeerde cum laude af bij pianist David Kuyken. Daarna deed Lineke nog een specialisatie Liedbegeleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar ze les kreeg van o.a. Anne-Sofie von Otter, Julius Drake en Christianne Stotijn.
Lineke volgde masterclasses bij Jan Wijn, Ton Hartsuiker, Martyn van den Hoek, István Párkányi en het Pianoduo Tal & Groethuijsen. Op jonge leeftijd maakte Lineke al haar radiodebuut in het programma ‘Viertakt’ van de Avro en werkte ze mee aan een cd met Nocturnes van Chopin, uitgebracht bij Excellent Recordings. Daarnaast bracht zij revent voor de labels TRPTK en Et'cetera kamermuziek-CD’s uit met collega’s. Alle CD's zijn (inter)nationaal lovend ontvangen. In november 2022 verschijnt er een solo-CD met pianomuziek van Reynaldo Hahn.

Lineke vormt een aantal vaste kamermuziek-ensembles, waaronder een cello-piano duo met celliste Oihana Aristizabal Puga, het Trio Levani met sopraan Tamar Niamut & tenor Jeroen de Vaal en het Arte Duo met klassiek saxofoniste Aubrey Snell. Met deze ensembles geeft zij concerten in binnen- en buitenland, voor Opera Zuid, heeft ze diverse CD's opgenomen en is ze regelmatig te gast op o.a. radio 4.

Daarnaast werkt Lineke veelvuldig met andere musici, gezelschappen, koren, orkesten en dirigenten als Micha Hamel en Wouter Padberg.
Lineke is daarnaast dirigente van Mannenkoor 'Deo Datus' uit IJsselstein.


Naast haar opleiding piano aan het Utrechts Conservatorium voltooide Lineke de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Zij studeerde af met een onderzoek naar de samenwerkingsverbanden tussen Nederlandse componisten en dichters.

Meer info: www.linekelever.nl