Theater De Roode Bioscoop
Het Onbenoembare | een filmisch horrorverhaal

Het Onbenoembare | een filmisch horrorverhaal

Een productie van De Nutteloze Arbeider van de Onderwereld
toegang 16 euro / Studievereniging Thumos 10,00 euro

Het Onbenoembare is een theatervoorstelling over de angst voor het onbekende, de zoektocht naar waarheid en de onmogelijkheid om die te kennen. Deze existentiële horror-detective, compleet met plot twists en cliffhangers, voert je mee langs een eeuwenoud mysterie. Ben jij vastberaden om de waarheid te achterhalen? Of durf je te vertrouwen op de waarheid van een ander?

Vrijdag 27 mei 2022 - 20:00 uur - € 16,00

In de late 17e eeuw wordt een mysterieus monsterlijk kind geboren in het dorpje Arkham, Massachusetts. In de eeuwen die volgen, proberen allerlei personages het bestaan van dit mysterieuze wezen te ontrafelen. Van een manipulatieve heksenjager tot aan een obsessieve schrijver uit 1922 – ze komen oog in oog te staan met iets dat ze wel willen, maar niet kunnen begrijpen. Hét wapen tegen angst lijkt steeds net buiten bereik te liggen: de waarheid.

Het Onbenoembare is geïnspireerd op The Unnamable – een kort horrorverhaal uit 1923, geschreven door Howard Phillips Lovecraft. In de personages zijn allerlei mensen uit de hedendaagse maatschappij te herkennen. De complotdenker, de big tech-analist, de wetenschapper: allemaal zoeken ze naar kennis, naar de waarheid. Maar is het zinvol om de waarheid na te jagen, als dit ten koste gaat van de ander? Wat als het verlangen naar kennis juist een voedingsbodem wordt voor angst? Na afloop van de voorstelling wordt je uitgenodigd om hierover in gesprek te gaan met de makers.

Credits

Concept, tekst en spel Jasper van der Pijl
Spel Piet Kooij
Muziek en dramaturgie Simon Boer
Eindregie Jan-Paul Buijs
Beeldvoering Merijn van Moll
PR Leonie Modderkolk
Fondsenwerving Rosalie van Oorschot
Productie Jasper van der Pijl

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Arnhem
Schakel025 Firestartfonds
Normafonds
Provincie Gelderland
Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland

Met dank aan Felix Ruiter
Bram Walter
Nina van Tongeren