Theater De Roode Bioscoop
Het Poesie Kwartet | Moedig Voorwaarts!
Rogier Fokke

Het Poesie Kwartet | Moedig Voorwaarts!

Het Poesie Kwartet speelt Moedig Voorwaarts! De mooiste liedjes en beste hits uit de koker van Theatergroep Flint in een nieuwe vacht aangevuld met nieuwe muziek en gedichten.

Maandag 27 feb. 2023 - 20:00 uur - € 18,00
Onder de noemer Moedig Voorwaarts organiseerde Theatergroep Flint de afgelopen twee jaar -door alle Corona perikelen heen- concerten ter nagedachtenis aan oprichter en Grote Roerganger Felix Strategier(1950-2020) in zijn geliefde theater De Roode Bioscoop in Amsterdam. Tijdens deze Muzikale Poëzieavonden traden artiesten op uit de koker van Flint in nieuwe samenstellingen en met composities van Felix uit verschillende voorstellingen als leidraad.

Het Poesie Kwartet
, bestaande uit Boudewijn Rikmenspoel, Mark Nieuwenhuis, Saskia Meijs en Marko Bonarius, is één van deze fris samengestelde groepen. Deze vier doorgewinterde Flintgangers spelen hits en klassiekers uit onder andere Zwervershart (voorstelling rondom J. Slauerhoff), Alles van waarde is weerloos (voorstelling rondom Lucebert en Van Ostaijen), Het Huwelijk (geïnspireerd op Willem Elsschot) en de Poëzie Express (‘oude meuk’), aangevuld met nieuwe composities en gedichten van 'Het Beest uit Beesd'.

Het Poesie Kwartet
bestaat uit:
Boudewijn Rikmenspoel
– voordracht, gedichten
Saskia Meijs
– altviool
Mark Nieuwenhuis
– trompet, bastrompet
Marko Bonarius
– contrabas

Speelduur: 70 minuten