Theater De Roode Bioscoop
Isla van Hout | Laboratoire

Isla van Hout | Laboratoire

Een laboratorium: een plaats waar (wetenschappelijk) onderzoek wordt uitgevoerd. Waar proeven en experimenten centraal staan en waar nieuwe bevindingen ontstaan vanuit het niets. Precies waar zangeres en componiste Isla van Hout zich op wil focussen in dit muzikale laboratorium. Isla staat bekend om het combineren van haar liefde voor soul, gospel, pop en jazz muziek. Vaak groots en bombastisch, zoals het album Bring It On, maar in de Roode Bioscoop juist kleiner en intiemer. Samen met zowel met oude vertrouwden als met nieuwe musici om zich heen zal ze 3 dagen lang schrijven, spelen, experimenteren en opnemen met op zondag 25 juli de finale. Een concert waarin u de zoektocht van niet alleen de voorgaande 3 dagen maar van de afgelopen tijd kunt horen.

Zondag 25 jul. 2021 - 20:00 uur - € 15,00

Isla Van Hout komt uit België en woont in Amsterdam. Ze begon haar muzikale loopbaan op twaalfjarige leeftijd met zang- en pianolessen in de lokale muziekschool. Het was al snel duidelijk dat muziek meer dan een hobby zou zijn. Twee jaar later viel haar oog dan ook op de kunsthumaniora Musart te Hasselt waar ze werd toegelaten voor klassiek piano. De liefde en interesse voor jazz muziek bleef groeien. Daarom besliste Isla om over te stappen naar hoofdvak jazz zang en zich voor te bereiden op haar bachelor studie aan het Conservatorium van Amsterdam.


Van Hout vormt een duo samen met pianist Jetse de Jong. Met een sterke gospel en soul achtergrond zet het tweetal muziek neer die sterk is geïnspireerd door artiesten als Donny Hathaway, Aretha Franklin, PJ Morton en bovenal de ervaringen van Isla tijdens haar studiereis naar het hart van de soul en gospel: Philadelphia (VS). Het duo leerde elkaar kennen op het Conservatorium, waar ze hun gemeenschappelijke bewondering voor deze muziek ontdekte en verder uitdiepte. Samen speelde ze al in Nederland, België en Frankrijk.

Bring it On
De nieuwe band van zangeres Isla van Hout presenteert Bring It On, hun debuutalbum met composities van de hand van Van Hout, over het leven, hartzeer, de liefde voor een ander, maar vooral de liefde voor jezelf. In de zomer van 2020 studeerde Van Hout summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Als onderdeel van haar master woonde en studeerde de zangeres een half jaar in Philadelphia aan Temple University en kreeg ze les van Dick Oatts, John Swana en Terell Stafford. Daar richtte ze zich op het schrijven van haar eigen muziek en het ontdekken van haar geluid. Het resultaat is dit kersverse album, waarop ze haar liefde voor soul en pop combineert met haar jazz-roots.