Theater De Roode Bioscoop
Jaap Boots | Bambalam - De Show
Robert Lagendijk

Jaap Boots | Bambalam - De Show

De zinderende dichtbundel Bambalam nu ook als solo-show!

Woensdag 16 nov. 2022 - 20:00 uur - € 18,00

In Bambalam - De Show neemt Jaap Boots je mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen. Met toegankelijke gedichten en een bijzondere keuze uit covers en eigen materiaal laat de Amsterdamse man met gitaar zich deze keer van zijn meest poëtische kant zien. Van Abba tot ZZ Top, van Nick Cave naar David Bowie en Iggy Pop, van The Bunnymen via Tom Waits naar AC/DC en dan ook nog naar John Lee Hooker; Boots speelt de met Bambalam de show van zijn leven.

Bambalam behelst de soundtrack van een mensenleven - door Boots stampvoetend juichend handenwringend en heupswingend vertaald in recht uit het hart rockpoëzie die woord voor woord, beat na beat, recht doet aan de brute, verlossende kracht van de muziek waarvan ze is doortrokken.
Roel Bentz van den Berg

De scherpe poëzie van Boots gruist, piept, giert, stoomt en knarst precies zoals goede rock ‘n roll dat doet...met soms even de nodige stilte om vervolgens weer oorverdovend door te denderen. De zwart-wit tekeningen van Kriek geven alles nog meer kleur. Heerlijk.
Eric Corton