Theater De Roode Bioscoop
Jessica de Boer | Grow

Jessica de Boer | Grow

Grow is een ontwapenend album over ontpoppen, (op)groeien, vertrouwen en verlangen. Met dit album kijkt Jessica de Boer terug, vooruit en naar de wereld om zich heen. Middels negen verhalende stukken neemt ze je mee op reis langs verschillende aspecten van groeien. Wat kom je tegen? Waar moest je van losbreken? Wat inspireert je? En wat als groei op zich laat wachten? Vragen gesteld vanuit een verlangen naar iets wat zeker komen gaat.

Zaterdag 01 okt. 2022 - 20:00 uur - € 15,00

Zangeres, componiste en bandleider Jessica de Boer (Rotterdam, 1993) groeide op met gospelmuziek, maar werd tijdens haar studie aan het Utrechts Conservatorium verliefd op de vrijheid van de jazz. Haar brede muzikale carrière bracht Jessica al op menig podia, waaronder North Sea Jazz Festival, Middelheim Jazz en Tivoli Vredenburg.

Geleidelijk kwam de focus meer te liggen op het componeren van haar eigen stukken; lichte, kleurrijke jazz met flexibele melodielijnen en een vleugje wereldmuziek, waarin de teksten op persoonlijke manier uitdrukking geven aan universele thema’s.

Begin 2022 werd haar debuutalbum Grow gereleased (Challenge Records) en de plaat ontving vele lovende kritieken in Europa en Japan. Momenteel tourt Jessica met band langs verschillende Nederlandse podia.

Jessica de Boer - lead vocals

Eric Brugmans - gitaren

Manuel Wouthuysen - keys

Thimo Gijezen - contrabas

Mees Siderius - drums

Manon Nijenhuis - backing vocals

Noël van de Wiel - backing vocals