Theater De Roode Bioscoop
Jetse de Jong and his Buckjumpers
Lotte Holterman

Jetse de Jong and his Buckjumpers

Met zijn debuut-EP Jetse de Jong Plays Dorothy Labostrie haalt de eigenzinnige toetsenist Jetse de Jong een ouderwets lekker mix van Louisiana soul, funk en rhythm & blues naar Nederland. Een ode aan de vergeten songwriter Dorothy Labostrie uit New Orleans.

Zaterdag 02 dec. 2023 - 20:00 uur - € 17,00

Gewapend met dampende second-line grooves en rokende blues-licks bezweert Jetse de Jong het klavier. Zijn levenslange obsessie voor blues, jazz en gospel muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten komt naar voren in zowel zijn eigen werk als hommages aan zijn helden Dr. John, Ray Charles en Billy Preston. Met deze nieuwe release brengt Jetse de Jong een ode aan de liedjes van Dorothy Labostrie, een songwriter die in de jaren 50 en 60 in New Orleans woonde en werkte.
Over Dorothy Labostrie

Dorothy behaalde haar eerste grote succes met het schrijven van Tutti Frutti, bekend van Little Richard. Meer succes volgde met o.a. I Won’t Cry en Rich Woman. Na een auto-ongeluk verdween Labostrie uit New Orleans en de muziekscene. Zij leefde de rest van haar leven in obscuriteit en liet een handvol steengoede songs na die op Jetse de Jong Plays Dorothy Labostrie met eigen bewerkingen voor het eerst gebundeld zijn.
Over de release

Jetse de Jong plays Dorothy Labostrie is opgenomen in de befaamde Electric Monkey Studio’s met zijn favoriete muzikanten. Grote kans dat je de leden van het gezelschap al eens gezien hebt: Zij bespelen al jaren de internationale podia met o.a. namen als Benjamin Herman, Sabrina Starke, Jett
Rebel, Caro Emerald en Kris Berry.
Over Jetse de Jong

Men zegt dat pianist Jetse de Jong op jonge leeftijd in een grote pot met New Orleans gumbo viel. Na eruit geklommen te zijn, is hij niet meer gestopt met piano spelen... In werkelijkheid besloot hij pianist te worden na het horen van Fats Domino. Na het doorlopen van de jong talent-opleidingen van de conservatoria van Arnhem en Amsterdam studeerde Jetse de Jong in 2019 af in de bachelor Jazz Piano aan het conservatorium van Amsterdam. Zowel tijdens als na zijn studie toerde hij met verschillende projecten in Europa, Nieuw-Zeeland en New York. Als veelgevraagd sessiemuzikant trad hij op met artiesten als Sven Ratzke, Michelle David, Eric Vloeimans, Laura Fygi, Kris Berry en Jim van der Zee. Jetse is één van de weinigen die zich heeft toegelegd op het zich eigen maken van de New Orleans pianostijl en schrijft een boek over de muziekgeschiedenis van deze eclectische manier van spelen.

Jetse de Jong and his Buckjumpers

Jetse de Jong - piano, orgel, zang
Isla van Hout
- zang
Salle de Jonge
- drums
Thomas Pol - elektr. bas
Mischa den Haring
- elektr. gitaar
Claus Tofft - percussie