Theater De Roode Bioscoop
Lorrèn

Lorrèn

‘You can’t change the flow of the river’. Zo’n natuurkracht is Lorrèn.
Geboren om te zingen, dat voel je als je haar hoort en als je haar live ziet.

Op 20 januari geeft Lorrèn een bijzonder concert in de intieme setting van de Roode Bioscoop. Voor deze gelegenheid komt de Amsterdamse zangeres en singer-songwriter geheel solo, waarbij ze zich afwisselend begeleidt op gitaar en piano, ondersteund door haar loop station. Een speciale rol is weggelegd voor haar vader (Ron Rettich) - jazzviolist en scatvocalist - die haar op deze speciale avond bij een aantal songs komt begeleiden.

Vrijdag 20 jan. 2023 - 20:00 uur - € 12,50

Lorrèn raakt je met haar rauwheid, warmte en veelzijdigheid in haar stem. Haar muziek laat zich het beste omschrijven als soulful pop, waarin haar jazzachtergrond net zo evident is als bij artiesten als Amy Winehouse, Lianne La Havas of Corinne Bailey Rae.

Lorrèn weet bekende en vertrouwde thema’s in een nieuw licht te zetten en geeft hier zo haar eigen draai aan. Haar liedjes gaan over alles wat het leven te bieden heeft. De zoektocht naar geluk en vrijheid, ups en downs, liefde en de kracht van een positieve mindset.

Haar EP ‘Pieces’ werd tot nu toe al ruim 3,5 miljoen keer beluisterd op Spotify en de singles ‘Pieces’, ‘Alone’ en ‘Tropical Commotion’ werden regelmatig gedraaid op radio 1,2,3,5, Q Music, Sublime FM en op internationale radiostations in Spanje, Portugal, België, Oostenrijk en Denemarken. ‘Tropical Commotion’ stond bovendien 12 weken lang in de Nederlandse airplay top 100.

Intussen zat Lorrèn niet stil en in maart 2022 bracht ze haar laatste EP ‘In Time You’ll See’ uit die haar enorme groei als zangeres en songwriter illustreert. zowel het titelnummer, als ‘Silver Lining’ en ‘Breathe’ bestormden de Spotify playlists en Europese radiostations.

Op 7 oktober verscheen haar eerste live EP, opgenomen tijdens haar eigen voorjaarstour en tijdens de uitverkochte supportshows voor Chef’Special in Ahoy Rotterdam, Klokgebouw Eindhoven en AFAS Live (mei/juni 2022). In oktober 2022 volgde een korte tour door Nederland, en ondertussen is Lorrèn druk bezig met de opnames van haar eerste full length album sinds 2017!