Theater De Roode Bioscoop
Margot Merah | Take Heart | 16,00 & 20.00

Margot Merah | Take Heart | 16,00 & 20.00

Albumpresentatie Margot Merah Trio

Op 13 februari gaat een lang gekoesterde wens van folkzangeres Margot Merah in vervulling. Met een releaseshow in De Roode Bioscoop presenteert ze haar solo album Take Heart.

Zondag 13 feb. 2022 - 16:00 uur - € 17,50
Zondag 13 feb. 2022 - 20:00 uur - € 17,50

Al meer dan 20 jaar tourt folkzangeres Margot Merah de wereld over. De laatste jaren vooral met haar duo The Lasses, waarmee ze onder meer in Paradiso stond en door Amerika en Japan tourde. Muziek maken doet Margot het liefst samen met anderen. Ze is daarom vaak te vinden bij de folk-sessies in het Iers muziekcafé Mulligans. Maar tijdens de coronapandemie ging dat niet en deed ze vanuit huis enkele soloconcerten. Aangespoord door het enthousiasme van het publiek was daar ineens het idee om een solo album te maken: Een nooit eerder gekoesterde wens die nu in vervulling gaat.

Haar album Take Heart nam ze op samen met de Schotse multi-instrumentalist en producer Alan McLachlan (The Scene, Sjakoo, B-movie Orchestra). In de traditie van de Keltische folkmuziek vertelt Margot met haar muziek verhalen over het leven. Simpel en klein, met een diepere laag. Haar liedjes zijn melancholisch, hoopvol en troostrijk en haar warme stem ontroert. Tijdens de albumpresentatie in De Roode Bioscoop wordt Margot bijgestaan door, uiteraard, Alan McLachlan (op heel veel instrumenten!) en bassist Gerco Aerts (Michael Prins).

Op Take Heart staan elf nummers. Negen eigen nummers (waaronder Hunter Moon, dat bij Lasses-concerten vaak aangevraagd wordt), één nooit eerder uitgebracht lied van songwriter Timothy Hull en één cover van de bekende Amerikaanse folkmuzikant Gregory Alan Isakov. Op het album zijn ook bassist Gerco Aerts (Michael Prins), cellist Eilidh Martin en Allen Hunter (Eels) te horen.