Theater De Roode Bioscoop
Monique Copper | Kleinkind pianoconcert

Monique Copper | Kleinkind pianoconcert

De Geschiedenis van het Olifantje Babar & Het Beest van Monsieur Racine
Zondag 26 september 2021 | 11.00 uur en 13.00 uur
Toegang 15 euro. Kinderen tot 10 jaar 7,50 eurp

kinderen die op schoot kunnen mogen gratis naar binnen.

Monique Copper vertelt het verhaal, vertoont tekeningen en speelt de pianomuziek die bij de verhalen is gecomponeerd.

Zondag 26 sep. 2021 - 11:00 uur - € 15,00
Zondag 26 sep. 2021 - 13:00 uur - € 15,00

De Geschiedenis van het Olifantje Babar is het verhaal van de jonge Babar die veilig opgroeit in het grote bos. Totdat er iets verschrikkelijks gebeurt en hij vlucht naar de stad. Babar wordt liefdevol ontvangen door een rijke oude dame. Als hij terugkeert naar het grote bos, staat hem een grote eer te wachten.

Francis Poulenc heeft de muziek gecomponeerd bij het eerste boekje over deze beroemde olifant van prentenboek-auteur Jean de Brunhoff.

Het Beest van Monsieur Racine gaat over een gepensioneerde ambtenaar die in zijn tuin een merkwaardig beest aantreft.

Dit beest heeft bijna al zijn heerlijkste en prachtigste peren opgegeten! Schande! Monsieur Racine ontdekt persoonlijk dat deze nieuwe vriend van een totaal onbekend soort is! Als hij het beest aan bekende wetenschappers toont volgt er een verrassende ontknoping.

Dit is één van de vele karakteristieke Tomi Ungerer-verhalen met zijn even karakteristieke tekeningen.

Jacques Bank heeft speciaal voor Monique Copper in 1991 muziek gecomponeerd bij dit verhaal. Toen Tomi Ungerer Monique’s voorstelling van het Beest in zijn eigen stad Straatsburg zag, sprong hij dansend naar voren en juichte: “Hoera, het Beest in muziek”!

Monique Copper is bekend van haar vele voorstellingen in theatrale omgeving. Vaak met gloednieuw gecomponeerde pianocomposities. Behalve de vele kinderconcerten die zij voor kinderen gaf, heeft zij allerlei producties gemaakt in samenwerking met andere kunstenaars. Eén samenwerking was met Willem Wilmink die voor haar gedichten schreef bij Moessorgski’s 'Schilderijen van een tentoonstelling’

waarbij zij tegelijkertijd Wassily Kandinsky’s enscenering vertoont.

Monique werkt ook met video kunstenaars zoals voor haar programma met composities en gedichten over “Water” en met live-coder Felipe Noriega. Met andere musici musiceert zij vaak in duo verband.

BVHaast bracht haar CD uit met ‘Het Olifantje Babar'.

Verkrijgbaar aan de zaal.

zie ook www.moniquecopper.nl

Monique Copper

www.moniquecopper.nl