Theater De Roode Bioscoop
Philippe Elan & Reyer Zwart | Tout Elan | Quelques mots d’amour

Philippe Elan & Reyer Zwart | Tout Elan | Quelques mots d’amour

Tout Elan & Album presentatie Quelques mots d’amour

Philippe Elan - zang | Reyer Zwart - piano/gitaar

Chansonnier Philippe Elan tourt dit seizoen langs de Nederlandse theaters met zijn nieuwe show ‘Tout Elan’. Samen met Reyer Zwart, zijn vaste begeleider op piano en gitaar, selecteerde en bewerkte hij voor ‘Tout Elan’ een nieuwe collectie chansons van de grote namen uit de Franse chanson geschiedenis zoals Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat en vele anderen.

Zaterdag 02 okt. 2021 - 20:00 uur - € 20,00

Zoals we van Edison winnaar Elan gewend zijn wordt ieder chanson vertolkt met de zorgvuldigheid en passie die het verdient. De liederen worden afgewisseld met jeugdherinneringen en anekdotes die voor Philippe verbonden zijn met vrijwel elk chanson.

Over de liefde uiteraard, maar ook over de literatuur, de maatschappij, films en kunst.

Vandaag wordt ook de nieuwe Cd Quelques mots d’amour gepresenteerd. Nog een extra reden dus om te komen. 
Het duo speelt de  muziek voor het eerst live voor publiek!


Als onderdeel van Philippe’s muzikale levensverhaal zal ongetwijfeld het nummer ‘Adieu monsieur le professeur’ niet ontbreken. Het nummer werd in Frankrijk massaal gezongen tijdens de herdenking van de in 2020 vermoorde leraar Samuel Paty en Philippe en Reyer mochten het als bijzonder eerbetoon bij De Vooravond vertolken.

De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Nederland nadat hij het Concours de la Chanson van de Alliance Française had gewonnen. Zijn debuutalbum Chansons Classiques, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Philippe Elan trad op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List, en behoort ondertussen tot de beste chanson stemmen van Nederland. De afgelopen jaren tourde hij met onder meer Reyer Zwart, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten en veel mensen kennen hem van de succesvolle theater tours ‘Vive La France’. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden begin 2019 met het Residentie Orkest waarvan een live registratie op cd is verschenen getiteld ‘Chansons Symphoniques’. In september 2021 verschijnt op Challenge Records een nieuw studio album van Philippe Elan en Reyer Zwart met de titel ‘Quelques mots d’amour’.

"Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire... een tour de chant van een bijzondere klasse" ***** (Jacques D'Ancona, Dagblad vh Noorden over Ma France en Chansons).

www.philippe-elan.com