Theater De Roode Bioscoop
RAMSES IN VOGELVLUCHT

RAMSES IN VOGELVLUCHT

Een ode aan het leven van Ramses Shaffy

Zondag 17 dec. 2023 - 15:00 uur - € 18,00

Om een ode aan het onnavolgbare leven van Ramses Shaffy te kunnen geven is deze voorstelling naar het leven van Ramses ontwikkeld door Fredie Kuiper (zangeres en accordeonist) en Jorick Jochims (acteur en zanger).

Voor Fredie Kuiper speelt Ramses Shaffy een belangrijke rol in haar leven. Op haar eigen wijze: zo dronk ze menig glas met hem en heeft ze veel memorabele ontmoetingen met hem gehad.
Jorick Jochims is tijdens zijn opleiding in aanraking gekomen met de muziek van Ramses Shaffy, hij was gelijk verkocht! Sindsdien heeft hij Ramses niet meer kunnen loslaten.
Deze twee invalshoeken bleken een perfecte combinatie te zijn voor het ontwikkelen van een persoonlijk muziektheaterprogramma. Daarin vertolkt Fredie de oude Ramses met de jonge ziel en Jorick de jonge Ramses met de oude ziel.
De oude Ramses kijkt terug op zijn leven, terwijl de jonge Ramses in sneltreinvaart voortdendert. Ergens in het midden ontmoeten ze elkaar en gaan zingend naar het einde van zijn leven.

De voorstelling duurt 70  zonder pauze en bestaat zowel uit gesproken woord als liederen. Waarbij bekende en minder bekende nummers gezongen worden.

Martin Šimek (presentator, cartoonist en columnist).
“Juist omdat ze niemand nadoen is het een ware ode aan Ramses zijn leven geworden.

Vertederend, ontroerend en boordevol humor.