Theater De Roode Bioscoop
Roode Zondagen
Rogerio Bicudo & Michael Moore | Mixing it

Rogerio Bicudo & Michael Moore | Mixing it

Zondag 11 okt. 2020 - 15:00 uur - € 20,00
Zondag 11 okt. 2020 - 17:00 uur - € 20,00

Rogério Bicudo en Michael Moore, twee zeer ervaren musici met verschillende muzikale achtergronden, spelen al dertig jaar samen en delen een gemeenschappelijk gevoel voor de warme sferen, swingende emotie en ritmische rijkdom van diverse muzikale tradities.
Bicudo en Moore nemen allebei mee een zeer rijke eigen muzikale biografie.

Met het programma ‘Mixing It’ brengen ze aan het publiek een gevarieerd repertoire met eigen werk, jazz klassiekers, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse thema’s, in een verrassende afwisseling van lyrische momenten, vrolijke stemmingen, meeslepende ritmes. Dit bijzondere duo vult elkaar aan, maar laat ook genoeg ruimte over waardoor elk nummer de luisteraar blijft verrassen en verwonderen. Een wereldklasse duo!!

Braziliaanse gitarist/componist Rogerio Bicudo is een zeer getalenteerde instrumentalist met een heel herkenbaar eigen geluid. Met zijn melodische en zeer ritmische gitaarspel laat Bicudo de luisteraar genieten van de veelzijdigheid van de akoestische gitaar. In zijn spel worden zowel jazz als klassieke elementen op een zeer inspirerende en creatieve manier vervlochten met swingend, pakkende ritmes.

Altsaxofonist/klarinettist en componist Michael Moore wordt internationaal geroemd om zijn prachtige toon en rijke muzikale fantasie en weet als geen ander een brug te slaan tussen traditionele en improvisatiejazz. Hij combineert de finesse van de Amerikaanse Jazz, de anarchie van de New Dutch Swing en de eigenzinnigheid van volksmuziek uit alle windstreken. Moore won onder ander de prestigieuze Boy Edgar Prijs.

Repertoire
(S.Bergin, A.Ibrahim,L.Gonzaga,R.Bicudo,Choro,M.Moore,W.Shorter,J.Coltrane,A.C.Jobim)

press quotes

“ ..The interplay between Michael Moore's reed work and the shimmering fretwork of Rogerio Bicudo is instinctual and immediate, as they wend and waft their way through these melodies with alacrity and grace, challenging the rhythm..”
(Thom Jurek – All Music Guide)

“Uit Amsterdam komt de ziel van de Braziliaanse Muziek”
(Ineke Holtwijk-Volkskrant)

foto: Mascha Jansen