Theater De Roode Bioscoop
DE ROODE LOOPER |  DE KINDEREN VAN JUF KIET
DE ROODE LOOPER |  DE KINDEREN VAN JUF KIET

DE ROODE LOOPER | DE KINDEREN VAN JUF KIET

Een documentaire van Petra en Peter Lataster

DE ROODE LOOPER | ELKE 2 WEKEN IN DE ROODE BIOSCOOP

We starten deze avond zoals gebruikelijk met een heerlijke vegetarische ‘filmmaaltijd’ geserveerd door ons theatercafé Spinoza.

Programma:

18.30 uur. Deuren open
18.45 uur. Vegetarische filmmaaltijd
19.15 uur. Vertoning documentaire

na de film: Nagesprek met de regisseurs met alle gelegenheid voor vragen uit de zaal
afsluitend: Napraten met de regisseurs en de andere bezoekers bij de bar

toegang 20 euro | prijs is inclusief maaltijd

Maandag 03 okt. 2022 - 20:00 uur - € 20,00

Over de film:

Op een basisschool in het Brabantse Hapert worden vluchtelingenkinderen opgevangen in een speciale instroomklas. Juf Kiet, streng maar invoelend, leert hen Nederlands en rekenen terwijl ze terloops het sociale verkeer in goede banen leidt. Een prachtig observerend document waarin oorlogstrauma’s en kleuterverliefdheid evenveel gewicht krijgen. Ontroerend, geestig en hoopvol.

De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt helend voor de kinderen. Langzamerhand winnen ze aan zelfvertrouwen. Dankzij het geduld en de toewijding van de onderwijzeres ontstaat uiteindelijk een liefdevolle gemeenschap

Over de regisseurs:

Petra en Peter Lataster zijn documentairemakers die zoeken naar beelden die passen bij een wereld die gecompliceerder en fascinerender is dan vaak op het eerste gezicht lijkt. De schoonheid van het alledaagse en de ontroering die we kunnen voelen wanneer we deelgenoot worden van echte emoties en gebeurtenissen proberen ze in hun documentaires over te brengen.