Theater De Roode Bioscoop
DE ROODE LOOPER | Een nieuwe morgen
een nieuwe morgen

DE ROODE LOOPER | Een nieuwe morgen

DE ROODE LOOPER | ELKE 2 WEKEN IN DE ROODE BIOSCOOP
documentaires, nagesprekken en eten.


Programma:
18.30 uur: Inloop, zaal open
18.45 uur: Vegetarisch filmdiner (in het thema van de film), verzorgd door Theatercafé Spinoza
19.15 uur: Vertoning van de documentaire
Na de film: Q&A met regisseur met alle gelegenheid voor vragen uit de zaal.

toegang 20 euro | prijs is inclusief maaltijd

Maandag 30 jan. 2023 - 18:30 uur - € 20,00

Een nieuwe morgen

Rust en regelmaat bepalen het bestaan van de bewoners van het verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht. Maar als door bezuinigingen steeds meer kamers leeg komen te staan, worden studenten uitgenodigd om tussen de ouderen te wonen. Zij staan namelijk te springen om een woning in het drukke Utrecht, maar het contact tussen jong en oud blijkt al snel niet zo vanzelfsprekend.

Regisseur: Kim Brand

Kim Brand (1987) studeerde in 2009 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) richting Audiovisuele Media (AVM). In haar eindexamenjaar maakte zij haar korte documentaire ‘De Zorgfabriek’. De documentaire geeft een kijk in het dagelijks leven van een verzorgingshuis waar bureaucratie en efficiëntie steeds meer de dienst uitmaken. De documentaire werd geselecteerd voor de studentencompetitie van het internationale documentaire festival IDFA.

Volgens Kim biedt film de mogelijkheid om dingen anders te bekijken dan hoe je ze in het dagelijks leven ervaart. Kim wil vooral beeldend haar verhaal vertellen en de kijker zijn eigen conclusies laten trekken.