Theater De Roode Bioscoop
DE ROODE LOOPER | JASON

DE ROODE LOOPER | JASON

Een documentaire van Maasja Ooms

DE ROODE LOOPER | ELKE 2 WEKEN IN DE ROODE BIOSCOOP

We starten deze avond zoals gebruikelijk met een heerlijke vegetarische ‘filmmaaltijd’ geserveerd door ons theatercafé Spinoza.

Programma:

18.30 uur. Deuren open
18.45 uur. Vegetarische filmmaaltijd
19.15 uur. Vertoning documentaire

na de film: Nagesprek met de regisseur met alle gelegenheid voor vragen uit de zaal
afsluitend: Napraten met de regisseur en de andere bezoekers bij de bar

toegang 20 euro | prijs is inclusief maaltijd

Maandag 07 nov. 2022 - 18:30 uur - € 20,00

Over de film:

Jason is een pijnlijk eerlijk portret van de 22-jarige Jason, die traumatherapie ondergaat. Je volgt Jason van dichtbij terwijl hij worstelt met de psychische effecten van een traumatische jeugd, die alleen maar groter werden nadat hij op zestienjarige leeftijd door jeugdzorg werd opgesloten. Tijdens de heftige therapiesessies wordt duidelijk hoe gekwetst hij is en hoe ingrijpend de gevolgen zijn van verkeerde afslagen binnen de opvang. Jason wordt niet alleen als slachtoffer in beeld gebracht maar laat ook zien hoe hij zijn ervaringen gebruikt om te zorgen dat anderen niet hoeven te ondergaan wat hij heeft meegemaakt.


Over de regisseur:

Maasja Ooms is documentairemaker met een indrukwekkend aantal prachtige documentaires. Jason is het derde en laatste deel van Maasja Ooms’ trilogie over de falende Nederlandse jeugdzorg. Net als in de twee vorige documentaires 'Alicia' en 'Rotjochies' is de film een kritische observatie vanuit een zeer persoonlijk standpunt.