Theater De Roode Bioscoop
Soiree de Nadezda | Milestones
@Christoph Sauer
Soiree de Nadezda | Milestones

Soiree de Nadezda | Milestones

13 oktober wordt het 4de seizoen van de concertserie “Soirée de Nadezda” geopend. De serie is in 2018 opgericht door pianiste Nadezda Filippova. Het is een concertreeks waarin zij klassieke muziek dichter bij het publiek brengt door middel van het creëren van een unieke sfeer in haar concerten.

Woensdag 13 okt. 2021 - 20:00 uur - € 20,00

Op 13 oktober verwelkomt Nadezda violiste Anna Lipkind-Mazor als gast. Samen voeren ze twee prachtige en belangrijke werken uit “Milestones” in het kamermuziek repertoire:

de Kreutzer sonate van Ludwig van Beethoven en de Vioolsonate van César Franck.

Beethoven schreef zijn sonates nog ‘voor piano met viool’, terwijl Franck zijn sonate ‘voor viool en piano’ componeerde. In hun sonates zijn beide instrumenten geheel gelijkwaardig, wat ook bepalend is voor de kamermuziek.

Anna Lipkind-Mazor is afkomstig uit Israël. Na haar studie in Wenen en aansluitend actieve concertleven als soliste en lid van het Lipkind Kwartet verhuisde ze met haar familie naar Nederland om samen met haar man, cellist Gavriel Lipkind, ConcertLab op te richten in Utrecht. 

ConcertLab, http://concertlab.com, is een plek waar klassieke muziekfilms met de hoogst mogelijke kwaliteit worden geproduceerd.