Theater De Roode Bioscoop
Laboratoire
Soiree de Nadezda | Droom of realiteit? Waar is de grens?

Soiree de Nadezda | Droom of realiteit? Waar is de grens?

"Op een nacht droomde ik dat ik een pact met de duivel had gesloten. Alles ging naar mijn bevel, mijn nieuwe dienaar herkende van tevoren al mijn wensen. Toen kwam het in me op om hem mijn viool te laten spelen en te zien wat hij ermee zou doen." - Giuseppe Tartini


Woensdag 02 dec. 2020 - 19:00 uur - € 20,00
Woensdag 02 dec. 2020 - 20:30 uur - € 20,00

Volgens het mythische verhaal over de creatie van de Duivelstriller-sonate droomde Tartini op een nacht dat hij een pact met de duivel had gesloten, die hem beloofde bij alle gelegenheden te dienen. Tijdens dit visioen gaf hij de duivel zijn viool en kwam erachter dat de duivel een geweldige musicus was. Zijn verbazing en vreugde waren zo groot dat hem zijn ademhaling werd onthouden. Toen Tartini wakker werd, schreef hij in trance het muzikale meesterwerk van de duivel, dat hij zojuist had gehoord, op notenpapier.

De droomwereld, trance en waanideeën dienen als basis voor Tartini’s meesterwerk en als inspiratiebron voor dit programma. Het concert zal het muzikale beeld van de duivel, het fenomeen van het bovennatuurlijke, bijgeloof en de grens tussen dromen en realiteit vertonen.

Arthur Rusanovsky - viool

Nadezda Filippova - piano

Soiree