Theater De Roode Bioscoop
SOPHIE JANNA | LABORATOIRE

SOPHIE JANNA | LABORATOIRE

Sophie Janna speelt een bijzonder drieluik bij de Roode Bioscoop waarbij elke avond één van de belangrijkste invloeden in haar muziek centraal staat: de traditionele folk, americana, en indiefolk. Op elke avond komen andere muzikanten uit die genres Sophie Janna’s nummers verdiepen.

Unieke avonden die je niet wilt missen!

Woensdag 29 sep. 2021 - 20:00 uur - € 20,00
Donderdag 30 sep. 2021 - 20:00 uur - € 20,00
Vrijdag 01 okt. 2021 - 20:00 uur - € 20,00


De West-Friese Sophie Janna woonde een tijdje in Schotland, ontdekte daar de traditionele folk en is sindsdien elke week te vinden bij de folksessie in Mulligans in Amsterdam. De invloeden van Schotse en Ierse ballades hoor je goed terug in haar eigen nummers, maar ook liefhebbers van Bon Iver, Nick Drake en Joan Shelley worden blij van Janna's muziek. Met heldere, gevoelige stem en ingetogen gitaarspel zingt ze troostrijke liedjes die je even doen vergeten waar je bent.

Na 4 albums met folkduo The Lasses (met Margot Merah) is het nu tijd voor Sophie Janna's eerste EP met eigen nummers. Over de eerste single, titeltrack Wide World, schreef het Britse muziekblog Folkradio “impossible to resist – a lullaby for all ages”. ‘Wide World’ verschijnt later dit jaar bij Revanche Records.


“Een echte verhalenverteller, puur en eerlijk, heel mooi” – juryrapport Mooie Noten
“Een doorgewinterd artieste, die niet alleen weet wat ze wil, maar dat ook weet over te brengen op het publiek” – Herman Sixma, Live Stream Magazine
“Sophie heeft een stem die een lichtje doet schijnen in je ziel” – Erik Kriek