Theater De Roode Bioscoop
StarkLinnemann Quartet | Transcending Beethoven
Jacquelien Wielaard
StarkLinnemann Quartet | Transcending Beethoven
Jacquelien Wielaard

StarkLinnemann Quartet | Transcending Beethoven

Met Transcending Beethoven betoont StarkLinnemann opnieuw dat goede muziek zich niet laat vangen in termen als ouderwets of modern!

Zondag 03 okt. 2021 - 16:00 uur - € 20,00

Dat Beethovens muziek tijdloos is heeft zich inmiddels bewezen. De componist wordt in één adem genoemd met Bach en Mozart en behoort tot de allergrootste muzikale geesten die de Westerse muziek heeft voortgebracht. StarkLinnemann is de uitdaging aangegaan om de muziek van Beethoven te transformeren naar een overtuigend klankidioom van de 21e eeuw. Eerder deden zij dat succesvol met complete werken van Liszt, Chopin en Mussorgsky. De stijl die uit deze transformatie processen is ontstaan wordt door StarkLinnemann aangeduid als Universal Crossover Music.

Inmiddels zijn Beethovens Piano Sonate opus 28 en Cello Sonate opus 69 bewerkt en slaagt StarkLinnemann erin de ziel van de muziek te behouden en tegelijkertijd te vertalen naar de maatstaven van deze tijd. De vorm van de stukken blijft intact maar hippe ritmes en moderne harmonieën worden toegevoegd. En geheel in de geest van Beethoven kunnen avontuurlijke improvisaties natuurlijk niet ontbreken. Met het oog op het Beethovenjaar in 2020 zal StarkLinnemann meer stukken van Beethoven bewerken. De plannen voor de hercompositie van een complete symfonie zijn klaar!

De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Hun succesvolle crossover projecten waarbij klassieke meesterwerken zijn vertaald naar een overtuigend 21e eeuw idioom zijn door binnen- en buitenlandse pers zeer positief ontvangen. Met overdonderende concerten op vele festivals en in o.a. Tivoli/Vredenburg in Utrecht, het Amsterdamse Concertgebouw en Alexandrinsky Theater in St. Petersburg heeft StarkLinnemann een onuitwisbare indruk achtergelaten op de nationale en internationale muziekscene.

De komende maanden speelt StarkLinnemann Transcending Beethoven live op diverse podia in binnen en buitenland. Meer informatie is te vinden op www.starklinnemann.com