Theater De Roode Bioscoop
THE BULLFIGHT
Ronald Vonk

THE BULLFIGHT

Het Interview & Amen, Demon

In januari 2024 presenteert The Bullfight haar nieuwe album: Amen, Demon Het album verschijnt op cd en vinyl en is onderdeel van (wederom) een breder multimediaal project. Gitarist / toetsenist Thomas van der Vliet brengt zijn debuutroman Het Interview uit via Uitgeverij Studio Kers, waar het album de soundtrack van vormt. De muziek speelt onder het luisterboek, het audioboek zelf is ingesproken door Alex Roeka (Poelifinario 2022) en wordt als download bij het boek geleverd. Bij de gedrukte roman komt een volwaardig nieuw album (cd/vinyl) van de band met 10 nieuwe liedjes, alsmede een cd met de instrumentale tracks van het audioboek.Ook zijn verschillende linosnedes van de Parijse kunstenares Hélène Bautista verwerkt in de roman. Deze -voor het boek speciaal vervaardigde- kunstwerken (of een selectie hiervan) zullen worden tentoongesteld in Donner Rotterdam rondom de releasedatum

Vrijdag 23 feb. 2024 - 20:00 uur - € 16,00


Live brengt The Bullfight de liedjes van de soundtrack (en eerder materiaal) in een prachtige livebezetting met viool, (contra)bas, toetsen, drums, gitaar en zang.

In 2019 en 2022 gooide The Bullfight hoge ogen met 2 grote multimediale projecten over Murder Ballads en Spoken Word, waarbij de band samenwerkte met vele kunstenaars en muzikanten (waaronder Barry Hay, Spinvis, Henry Rollins, Alex Roeka en David Boulter van Tindersticks).

De media over eerder werk van the Bullfight:


“Betoverend ****” - Volkskrant

“Een poëtisch meesterwerk”- AD

“De ultieme Quentin Tarantino soundtrack”Metro

“On-Nederlandse klasse die een internationaal podium verdient” 3voor12
“Doordrenkt met een angstaanjagende schoonheid”Revolver Magazine

“Een band met internationale allure” - OOR
“Torro Torro Olé *****”Music Maker