Theater De Roode Bioscoop
Tijs Klaassen Kwintet | Ronny deCarlo x WHATUP | RBS 4.0

Tijs Klaassen Kwintet | Ronny deCarlo x WHATUP | RBS 4.0

19.30 UUR TIJS KLAASSENS KWINTET
21.00 UUR Ronny deCarlo x WHATUP

Maandag 17 okt. 2022 - 19:30 uur - € 10,00
Maandag 17 okt. 2022 - 21:00 uur - € 10,00

19.30 uur | TIJS KLAASSENS KWINTET
Gevoelens van absolute gelijkwaardigheid, respect en vriendschap tussen de bandleden vormen de basis voor het samenspel van het Tijs Klaassen Quintet. De Amsterdamse band brengt energieke composities, gestreken bas melodieën en het subtiele gebruik van elektronica samen binnen de klassieke jazzkwintet bezetting. Het geluid van de band refereert binnen een open improvisatie setting naar de klanken van klassieke componisten als Messiaen, Theo Loevendie, Maurice Ravel en Alban Berg.

Het kwintet won de afgelopen jaren o.a. de Keep an Eye the Records in 2018 en de Sena Performance Award bij de Dutch Jazz Competition 2020. Het in 2019 in eigen beheer uitgebrachte debuut ‘Clavius’ ontving lovende recensies en werd uitgevoerd op festivals en podia doorheen heel Nederland. Op 5 mei 2022 werd het 2e album 'Nostalgia' gepresenteerd in het Bimhuis te Amsterdam. Deze opname kwam uit op ZenneZ records en bracht acht stukken geïnspireerd door het verlies van jeugdige onbezonnenheid tijdens de Covid-19 pandemie.

Tijs

21.00 uur RONNY DECARLO
De Colombiaans/Nederlandse gitarist Roenik Roa Espinosa, ook wel bekend als Maître-de-Guitare-Extraordinaire Ronny deCarlo, komt 16 oktober zijn muziek ten gehore brengen bij de Amarte Studio Sessions. Zijn eigenzinnig instrumentale composities zijn een weelderige lappendeken van Jazz, R&B en Latin, met invloeden uit film- en videogamemuziek en een hoofdrol voor de gitaar.
In de Roode Bioscoop speelt Ronny deCarlo met zijn crew WHATUP. en geeft ons daarnaast een sneak preview van nieuwe tracks met een special guest op zang ...

roenikRonny deCarlo - gitaar
Matthijs Geerts - keys
Justin Maas - basgitaar
Saïd Vroon - drums
Dimoh - vocals (special gues

Tijs