Theater De Roode Bioscoop
Toverberg | Tranen in de Wind

Toverberg | Tranen in de Wind

Na twee Engelstalige albums besloot Toverberg dat het tijd werd voor iets nieuws: Nederlandstalige singer/songwriter muziek.

Donderdag 30 mrt. 2023 - 20:00 uur - € 14,00

Voor ‘Tranen in de Wind’, Toverbergs eerste Nederlandstalige album dat verschijnt in februari 2023, ging de muzikant op zoek naar de kern. Alles ging overboord: Coole sounds, drones, gospelkoren, strijkers, blazers, distortion en een vreemde taal om je achter te verschuilen.

Het resultaat is ontwapenend album dat op een ingenieuze wijze intiem en allesomvattend tegelijk voelt. Kleine ontwapenende liedjes over grote onderwerpen. De tekst staat centraal, begeleid door een akoestische gitaar. In 2022 konden we daar al van proeven met de singles Wennen, Hartelijke Groeten en Tranen in de Wind.

extra!
Laura Kampman
(fotografe, muzikante) transformeerde het vastleggen van momenten in foto’s, naar het vastleggen in geluidsopnames. Op haar telefoon neemt ze al een aantal jaar verschillende omgevingen, alledaagse geluiden, gesprekken en liedjes op. Deze opnames worden niet alleen vervlochten tot opzichzelfstaande geluidscollages (Roof of Air), maar vormen ook de basis voor haar eigen liedjes."

Laura Kampman
Laura Kampman