Theater De Roode Bioscoop
TRIO STROTSKI | KARMOZIJNRODE MEISJES
Carla Schoo

TRIO STROTSKI | KARMOZIJNRODE MEISJES


KARMOZIJNRODE MEISJES
(of De Chaos Die Wij Zijn)

Na de succesvolle voorstelling 1000 kleine balletjes komt Trio Strotski met een nieuwe theaterproductie. Karmozijnrode Meisjes is een collage van gedichten, theaterteksten, spreekkoren, liederen, filosofische overpeinzingen, scheldpartijen, clowneske dansjes en abstracte bewegingscomposities

"Sinds de premiere precies een jaar geleden in de Roode Bioscoop, heeft Trio Strotski de voorstelling ‘Karmozijnrode Meisjes’ met veel succes gespeeld op allerlei locaties in Amsterdam. Wie het destijds heeft gemist, heeft nu de kans, grijp die kans."

Vrijdag 09 dec. 2022 - 20:00 uur - € 20,00

KARMOZIJNRODE MEISJES (of De Chaos Die Wij Zijn) is een voorstelling over Russische avant-gardisten uit de jaren 20 en 30 van de twintigste eeuw. Dichters, componisten, beeldend kunstenaars, zwerfmonniken, zonderlingen, fantasten! Hooggestemde idealen die zich paren aan woeste experimenteerlust! Verstilde overpeinzingen en luidruchtige voordrachten! Roerig elan en tomeloze ambitie. Maar ook: verdachtmakingen, manipulatie, terreur en angst! Weg met de goede smaak! Weg met romantische slijmerigheid en diepzinnigheid! Weg met de zogenaamde begrijpelijkheid! Lang leve de associatieve logica! Schrijven als een vrachtauto in een salon! Een nieuwe mens, een nieuwe taal! Anarchistisch! Transrationeel! ZAOEM! Met teksten van Charms, Chlebnikov, Majakovski, Malevitsj, Meyerhold, Tatlin, Zabolotski en Joseph Stalin. 

Spel: Henri Overduin, Guy Sonnen en Henk Zwart 
Scenografie en compositie: Martin van der Veen
Regie: Michael Helmerhorst

karmozijn
foto: Carla Schoo