Theater De Roode Bioscoop
Van en Over Couperus | drieluik | deel 2 | minisymposium

Van en Over Couperus | drieluik | deel 2 | minisymposium

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Louis Couperus, Nederlands grootste schrijver, is overleden. Literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie grijpt dit Couperusjaar 2023 aan voor een tournee met de voordrachtvoorstelling Van en over Couperus
In hun thuisstad Amsterdam vindt een driedelig programma plaats waarin een uitgebreide, speciale editie van deze voorstelling wordt geflankeerd door toepasselijke muziek door jong talent en fascinerende sprekers.

Woensdag 29 nov. 2023 - 20:00 uur - € 17,50

Deze avond brengen we een minisymposium dat de veelzijdige Couperus van verschillende kanten zal bekijken. We maken kennis met Couperus in het onderwijs, de koloniale Couperus, de queer Couperus en de moderne Couperus.

Sprekers:

Bas Heijne, essayist en kenner van het werk van Couperus

Michelle van Dijk, docent Nederlands en hertaler van Couperus' 'Van oude mensen...'

Gerlov van Engelenhoven, literatuurwetenschapper, onderzoekt stilte in de (post)koloniale cultuur

Looi van Kessel, literatuurwetenschapper, onderzoekt de queer personages in het werk van Couperus

Entractes:

Pianist Daan van de Velde, sopraan Saskia de Man-Martig en voordrachtkunstenaar Simon Mulder brengen verhalen van Couperus en toepasselijke muziek.

Op 23 november trappen we dit drieluik af in het Betty Asfalt Complex, op 29 november staan we bij De Roode Bioscoop en op 30 november bij TenClub. Informatie over alledrie de programma's is te vinden op www.feestderpoezie.nl.