Theater De Roode Bioscoop

VAN OORSCHOT SCHRIJVERSDINER | SANDER KOLLAARD

Eindelijk weer een schrijversdiner van Uitgeverij Van Oorschot in de Roode Bioscoop. Deze keer vieren we het verschijnen van het nieuwe boek van Sander Kollaard: De kleuren van Anna. Het kaartje is inclusief boek t.w.v 22,50 en inclusief een heerlijk diner verzorgd door Theatercafé Spinoza!

Dinsdag 16 nov. 2021 - 19:00 uur - € 45,00

Over het boek:

‘Anna was bij onze eerste ontmoeting even in de zeventig. Ze had een hond, net als ik, en we raakten aan de praat in het dorp. Ze stelde zich voor, wees vaagjes in de richting van het huis waar ze sinds een paar weken woonde, en vertelde me toen dat ze als jonge vrouw een paar uur had gevochten met een engel.’

Na de plotselinge dood van Anna gaat Kollaards verteller op zoek naar de kleuren die hij dankzij haar heeft leren zien. Van Jakobs gevecht met de engel naar de woede waarmee we de wereld nu bezien, van de schilder Willem de Kooning naar de Zweedse bosbouw, van Joe Biden naar Alex de Galliër – hoe divers de onderwerpen ook zijn, steeds weer keert hij terug naar wat Anna tekende: kleur.

De kleuren van Anna is een roman over onze verbeelding, over het vermogen om overal verhalen in te vinden, en over het belang daarvan.

Sander Kollaard (1961) is geboren in Amstelveen en studeerde geschiedenis in Amsterdam. Sinds 2006 woont en werkt hij op het Zweedse platteland, in een voormalige pastorie, samen met zijn vrouw en drie kinderen. Hij debuteerde in Tirade en publiceerde verder in onder andere De Gids, DW B en Passionate Magazine. In 2012 debuteerde hij met de verhalenbundel Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde, die bekroond werd met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2014. In 2015 volgde zijn romandebuut, Stadium IV, dat in De Wereld Draait Door werd gekozen tot Boek van de Maand. In 2018 verscheen zijn verhalenbundelLevensberichten en het jaar daarop de roman Uit het leven van een hond waarvoor hij in 2020 de Libris Literatuur Prijs 2020 won.


Zie ook: www.sanderkollaard.nl.

de kleuren van anna


Meer VAN OORSCHOT SCHRIJVERSDINER