Theater De Roode Bioscoop
VOLKSOPERAHUIS |  I.N.D.O.| 7 t/m 10 februari
Jochem Jurgens

VOLKSOPERAHUIS | I.N.D.O.| 7 t/m 10 februari

I.N.D.O. | In Nederland Door Omstandigheden

Jef Hofmeister (componist/schrijver van het Volksoperahuis): “Tijdens het opruimen van het huis van mijn vader vond ik een button met de tekst: I.N.D.O.: In Nederland Door Omstandigheden. Ik was verbaasd, vanwaar deze tekst? Hij was toch een goed geïntegreerde Nederlander? Of werd hij geplaagd door gevoelens van heimwee, onrecht en ontheemd zijn? Gevoelens waar hij als rechtgeaarde Indo nooit over sprak? Door het verlies van mijn vader werd ik genoodzaakt na te denken over mijn eigen INDO zijn. Een onderwerp dat niet eerder vragen bij mij had opgeroepen maar dat na de opkomst van de geblondeerde Indo Geert Wilders in Den Haag onvermijdbaar bleek. Ziet deze Indo zichzelf niet als allochtoon? En zo nee, als wat ziet hij zichzelf dan wel?En zou het antwoord op deze vraag een mogelijke verklaring voor zijn rancune en het fanatisme kunnen zijn? Pijnlijke vragen, want hoeveel Wilders draag ik zelf met mij mee?”

Om op deze vragen antwoord te vinden duikt Jef Hofmeister onder in zijn eigen familiegeschiedenis en verbindt deze met de Haagse actualiteit. Een zoektocht naar de ziel van de INDO, een junglepulp revue, INDO voor dummies. Met aan zijn zijde de überblonde actrice Rixt Leddy neemt Hofmeister ons mee in de gevoelens en gedachten van mensen die ooit hun moederland hebben verlaten om in het koude Nederland te bewijzen dat zij het Nederlanderschap dubbel en dwars waard zijn.

Een voorstelling vol humor én mooie liedjes, met live muziek van Kim Soepnel (contrabas), David van Aalderen (marimba en viool) en Eva Skeete McLeed (percussie).


Dinsdag 07 feb. 2023 - 20:00 uur - € 16,00
Woensdag 08 feb. 2023 - 20:00 uur - € 16,00
Donderdag 09 feb. 2023 - 20:00 uur - € 16,00
Vrijdag 10 feb. 2023 - 20:00 uur - € 16,00