Theater De Roode Bioscoop
WOOLF
Foto: Daan Muller

WOOLF

Woolf veroverde het hart van de Roode Bioscoop tijdens de geheime sessies die hier tijdens de lockdown zijn opgenomen. Dat willen we natuurlijk niet voor onszelf houden. We nodigen u uit om live aanwezig te zijn om dit wondertrio met eigen ogen en van heel dichtbij te zien.

Zaterdag 25 sep. 2021 - 20:00 uur - € 20,00

Drie stemmen, drie persoonlijkheden, drie verhalen. 

Drie smaken die samen als een gouden, veelbeproefde smaakregel, gewoon lekker zijn. Woolf is een klinkende harmonie die volledig recht doet aan de individuele ruwe kantjes van singer-songwriters Marieke Smit, Mylène Berghs, en Ellen Tackenkamp; drie muzikanten die elkaar leerden kennen op het Conservatorium van Amsterdam, en die sindsdien onafscheidelijk zijn. In verschillende formaties reisden ze al tijdens hun studie de hele wereld over om eigen projecten te spelen en die van anderen aan te vullen. Zij zongen legendarische songs van de grote songwriters der aarde en leerden de kneepjes van het vak. Woolf viel meteen op in de Nederlandse scene, werd uitgenodigd bij 3fm, en speelde voorprogramma's tijdens de tour van Celine Cairo. “Deze band is klaar voor de grotere podia”, schreef LiveStreamMagazine na afloop van een concert in het Haarlemse Patronaat.

In de muziek van Woolf klinken echo's door van legendarische formaties als Crosby, Stills & Nash met de pit van The Supremes, hier en daar een vleugje Andrews' Sisters afgewerkt met een hip modern randje dat doet denken aan The Staves. De drie songwriters laten zich inspireren door alles wat wel en geen muziek genoemd kan worden, en schuwen de schurende thema's van het menselijke bestaan niet.

In het voorjaar van 2020 kwam de band met de veelzijdige EP Woolf, geproduceerd door Paul Willemsen met medewerking van fantastische muzikanten waaronder Mark Schilders, Hugo Den Oudsten, Luuk Janssen, en Maarten Hogenhuis, die ook een hand legde aan verschillende mixen. De lente van 2020 zou toneel zijn van de release tour, maar Covid-19 gooide roet in het eten. Woolf komt in de zomer van 2021 met deGarden Tour, waarin ze hun EP alsnog live presenteren.