Theater De Roode Bioscoop
Milou Mignon | A Wanderer's Tale

Milou Mignon | A Wanderer's Tale

PREMIÈRE
Tijdens muzikale performance A Wanderer's Tale neemt zangeres Milou Mignon je mee op een pelgrimstocht door Amsterdam. In een weefwerk van geïmproviseerde muziek, verhalen en liedjes ontvouwt zich een wereld van magische ontmoetingen en onverwachte momenten van verbinding. Deze avond is tevens de release viering van het muzikale luisterverhaal A Wanderer's Tale. Met: gitarist Kike Zwagerman en cellist Pau Sola Masafrets.

Zaterdag 30 sep. 2023 - 20:00 uur - € 10,00

Het idee voor de performance ontstond nadat Milou besloot om drie maanden lang alleen nog maar te wandelen door de stad. Geen fiets, geen auto, geen openbaar vervoer. Die radicale vertraging bracht mensen op haar pad en hun manier van kijken, die ze anders straal voorbij was gelopen. Geïnspireerd op de ontmoetingen schreef Milou teksten en muziek die ze opnam met een groep muzikanten uit de pop-, klassieke en jazz impro scene uit Nederland, België en Spanje.

De performance en het muzikale luisterverhaal gaan in première tijdens de Nationale Week tegen Eenzaamheid op 30 september in de Roode Bioscoop. Het project is een pleidooi om juist nu en juist hier, waar mensen uit alle windstreken dicht op elkaar leven en toch volslagen vreemden blijven, te vertragen en te luisteren.

Milou: “Men zegt dat kinderen ons laten zien hoe magisch de wereld eigenlijk is. Sinds ik wandel, geloof ik dat volwassenen er ook heel wat van kunnen. 

Geproduceerd door Productiehuis Hollandse luchten.
Tekst, concept, zang: Milou Mignon
Zakelijk leiding: Productiehuis Hollandse Luchten, Tamara Roos
Productie: Leen Koole
Gitaar: Kike Zwagerman
Cello: Pau Sola Masafrets
Mix: Thomas Jillings
Mix & Master: Bart Jilesen & Rebecca Baatjes
Fotografie: Arber Sefa

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Alkmaar, KB Cultuurfonds, K.F. Heinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SENA Muziekproductiefonds