Theater De Roode Bioscoop
Esther Van Hees | Droevig Lied | EP Release

Esther Van Hees | Droevig Lied | EP Release


Voor de Vlaamse zangeres Esther Van Hees staat de tekst en het overbrengen daarvan centraal. Haar master jazzzang behaalde ze in Amsterdam, maar binnen welke stijl ze precies valt is voor haar niet van het grootste belang. Haar trio met de lyrische jazzpianist Jeroen van Vliet en sublieme saxofonist Miguel Boelens brengt ze een repertoire dat haar na aan het hart ligt: Nederlandstalige klassiekers, meestal van voor haar tijd, maar in haar geheugen gegrift omdat ze in haar jeugd grijs werden gedraaid.

Zondag 30 jun. 2024 - 16:00 uur - € 16,00

Nummers zoals Rozane van Wim de Craene, Laat me van Ramses Shaffy, Gelukkig zijn van Raymond van het Groenewoud,… en nog veel meer van deze pareltjes uit de platencollectie komen aan bod. De drie muzikanten zoeken samen de vrijheid van de jazz op binnen deze muziek met nieuwe arrangementen zonder de essentie van het origineel daarin te verliezen. In 2019 bracht het trio hun eerste album 'Gelukkig zijn' uit en nu presenteren ze hun nieuwe EP 'Droevig Lied' met o.a. muziek van Clouseau, Jules de Corte en zelfs een stuk van componist Ruud Bos met een recent ontdekte tekst van Willem Wilmink.

zang: Esther van Hees
sax: Miguel Boelens
piano: Jeroen van Vliet

“Nederlandstalige klassiekers in een jazzbenadering brengen. Het getuigt van durf en klasse om als jazzzangeres deze nummers uit te kleden tot hun pure essentie, ze naar je hand te zetten en er in te slagen de originele versies te doen vergeten. Esther Van Hees geeft haar eigen interpretatie aan deze nummers. Door de emotie in haar stem bouwt ze een spanning op waarmee ze de toeschouwer op sleeptouw neemt. Van Hees bewees met het brengen van deze liedjes dat ze een persoonlijkheid is met een eigen originele stijl en dat ze niet enkel in een jazzhokje te vangen is.” – Robert Kinable voor Draai om je Oren