Theater De Roode Bioscoop
Festival Jardin Rouge | Cyborg Experiments | zaterdag

Festival Jardin Rouge | Cyborg Experiments | zaterdag

Festival Jardin Rouge keert terug naar Amsterdam met Cyborg Experiments
14 tot 16 april in De Roode Bioscoop en Zaal 100

ZATERDAG
Jan Modaal, Genevieve Murphy, Andy Moore, Spons & Draad, Josephine Terme, Hache Collective, Suwanne's Clitclub & performance dinner.

Zaterdag 15 apr. 2023 - 18:00 uur - € 19,50

Oude bekenden zoals de Moon Family, Snowapple en vele andere artiesten dompelen je dit jaar onder in de droom- en angstdroomwerelden van science fiction, sprookjes en het surrealisme en nodigen je uit om van daaruit te reflecteren op onze alledaagse realiteit. Zoals je gewend bent van Jardin Rouge, komt een grote verscheidenheid aan genres en disciplines aan bod: van moderne dans, mime, muziektheater, objecttheater, table shows, poppenspel, clowning en queer cabaret tot cumbia, singer songwriter, punk schlager, fanfare en veel andere muziek. En als je na het festival in Amsterdam nog niet weg wilt uit Jardin Rouge, kun je meetrekken naar Parijs en Mexico-Stad, waar het festival neerstrijkt in juni en december.

Nieuw werk en oude vrienden

Wij kijken ernaar uit om artiesten zoals punk-schlager singer/songwriter Jan Modaal en contratenor en zanger / percussionist / danser Mame N’Diack terug te zien op het podium. Maar we mogen ook veel nieuwe artiesten in de armen sluiten: onder de naam Ikarus maken twee leden van het vermaarde internationale theatergezelschap Nordisk Teaterlaboratorium een voorstelling speciaal voor Jardin Rouge. Hun uitgangspunt is een interesse in zowel Westerse als niet-Westerse theatertradities. Met hun stukken proberen ze een dialoog te tussen verschillende perspectieven uit te lokken, zowel bij de makers als de toeschouwers.


Ook scenograaf / performer / curator / muzikant Tomáš Žižka zal op het festival nieuw werk vertonen. Žižka werkt graag samen met experimentele theatermakers, beeldend kunstenaars, dansers, multi-instrumentalisten en met mensen van buiten het artistieke veld. Hij onderneemt projecten en maakt installaties die site specifiek zijn in non-traditionele ruimtes en houdt zich bezig met film, documentaire en audiovisueel werk. In zijn voorstelling voor Jardin Rouge stelt hij onze identiteit aan de kaak en vraagt zich af in hoeverre wij robots aan het worden zijn.


We hebben nog veel meer artiesten aan je voor te stellen, maar daarvoor komen we de binnenkort bij je terug! Goed om nu nog te vertellen is dat er op vrijdag en zaterdag (14 en 15 april) tot de late uren wordt gedanst in de grote zaal van Zaal 100 en queer performance bar Suwanne’s Clit-Club, waar de onnavolgbare Noise Diva je opzweept met een stortvloed van grenzen- en genreoverstijgende muziek, waaronder andere Marokkaanse trap, Egyptische R&B, Franse drill en UK garage.


Op zondag de 16e zal het festival worden afgesloten door Fanfare van de Eerste Liefdesnacht.


Kijk op de website voor meer informatie. Tickets voor Jardin Rouge Amsterdam zijn hier te krijgen.


Facebook en Instagram: @jardinrougefestival