Theater De Roode Bioscoop
KAMA Kollektiv | As If I Lived a Different Life
Beatriz Lerer Castelo

KAMA Kollektiv | As If I Lived a Different Life

KAMA Kollektiv is een eigenwijze en excentrieke band uit Amsterdam. Hun muziek combineert op eclectische wijze invloeden van Scandinavische jazz, folk en indiepop. De liedjes van de band vertellen soms vreemde, soms banale verhalen over de kleine geneugten van het dagelijks leven en de mystieke natuur - altijd vol energie en met een knipoog.

In haar theatrale stijl betovert de charismatische frontvrouw Kirsi-Marja "Kiki" Harju het publiek met haar buitenissige zang en lyrische trompetspel. Zij en bassist Jonathan componeren de muziek voor de band.

Zaterdag 11 mei 2024 - 21:00 uur - € 16,00

KAMA Kollektiv - album release "As If I Lived a Different Life"
Het derde studioalbum van de groep, "As if I lived a different life", wordt in mei 2024 uitgebracht op het Nederlandse label Sonna Records. Het neemt de luisteraar mee naar een fantasiewereld waarin plastic bomen schuilplaatsen vormen voor draken en dromen vervagen met de werkelijkheid totdat je niet meer zeker weet welk leven je nu eigenlijk leidt. Maar bovenal moedigt het je aan om jezelf af te vragen wat echt belangrijk is en hoe je trouw kunt blijven aan jezelf.

De band bracht eerder twee albums uit: KOTI (Kirsi-Marja Harju/Eclipse Music, 2019) en TOIVO (BERTHOLD Records, 2021). Sinds 2019 heeft het KAMA Collective uitgebreid getoerd in Nederland, Duitsland en Finland en overal een groot publiek kunnen bekoren. In 2021 traden ze op tijdens de digitale editie van Europa's grootste jazzconferentie, jazzahead!

" Zeker het ontdekken waard" - Franpi Barriaux / Citizen Jazz (FR) 2021

"...is een unieke verrijking van de Europese scene." - Jan Hocek / Jazzport.cz 2022

"Een heerlijk contrast van het onbekende en het vertrouwde" - Olaf Maikopf / Jazzthetic 2020

Bezetting:

Kirsi-Marja Harju - trompet, zang

Ida Alanen - piano

Jonathan Nagel - contrabas

Joe Korach - drums