Theater De Roode Bioscoop
Laura Dooge Quartet
Miriam Guttmann

Laura Dooge Quartet

Laura Dooge vertolkt de jazzliedjes van het Great American Songbook, met de analoge romantiek van toen, in de wereld van nu. Dooge zingt ze zo dat je haast vergeet dat ze uit 1930 komen: we hebben nog altijd “a crush on you” en roken soms te veel “at the end of a love affair”. Met een geweldige band en bijzondere gastsolisten komen de jazzclubs waar Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan stonden tot leven. Een vrolijke, lichte show vol virtuositeit, gebracht naar het hier en nu.

Maandag 08 jul. 2024 - 20:30 uur - € 14,00


Al vanaf jonge leeftijd was muziek een groot onderdeel van Laura’s (1995) leven, maar pas toen ze als veertienjarige een cd van Chet Baker vond op de zolder van haar ouders ontdekte ze wat uiteindelijk haar grote liefde zou blijken: Jazz.

Kenmerkend voor Laura als zangeres is haar verhalende kwaliteit. Haar grootste inspiratie blijft The Great American Songbook waar ze eindeloos put uit de stukken van George Gershwin, Vernon Duke en Duke Ellington. Als gastsolist bij The Fried Seven blaast ze het repertoire van de jaren ’20 nieuw leven in en in het spelen met Nederlandstalige jazzband 'Vondelier' kan ze haar liefde voor de Nederlandse taal helemaal kwijt.

In 2019 studeerde Laura cum laude af van het Conservatorium van Amsterdam. In 2022 honoreerde de jury van de Laren Jazz Award haar met de “Special Appreciation Award”. Door de jaren heen zong Laura al in onder andere het BIMHUIS, het Concertgebouw en op het Grachtenfestival.

Laura Dooge – vocals
Mikel Legasa
– piano
William Barrett
– double bass
Carlos Ayuso
– drums